Budućnost je ovdje

Prvi koncept tenisice Victora Wembanyame dizajnirala je umjetna inteligencija. Pogledajte kako izgleda budućnost dizajna obuće

Koncept Nike tenisice za Victora Wembanyamu
Koncept Nike tenisice za Victora Wembanyamu Foto: NickDePaula/Platforma X
Budućnost dizajna sportske obuće je stigla! Ovako to radi umjetna inteligencija

Predstavljene su nove tenisice igrača koji je u NBA-u izazvao pravu pomutnju. Tenisicu su prikazane, gdje drugdje nego u Parizu, Nike je predstavio koncept tenisice "A.I.R" (Athlete Imagined Revolution) koju je za mladog i talentiranog Victora Wembanyamu dizajnirala umjetna inteligencija.
Predstavljanje je bilo na Nike Air događaju za nadolazeće Olimpijske igre, a također je sadržavao A.I.R koncept tenisica za sportaše kao što su Sha'Carri Richardson, Aja Wilson, Zheng Qinwen i Sam Kerr.



Tenisica izgleda kao da je izvučena iz druge galaksije ili dimenzije, kako priliči i najavljenom logotipu mladog francuskog košarkaša. Za proizvodnju prototipova A.I.R. modela, Nikeovi dizajneri radili su s Victorom Wembanyamom kako bi stvorili njegovu savršenu tenisicu.

Koristeći te uvide kao i podatke pojedinačnih sportaša, dizajneri su zatim nastavili koristiti UI za generiranje tenisica i 3D ispis silueta predstavljenih u Parizu ovaj tjedan.

Kako nam prenosi Complex, Nike je Wembyju dizajnirao tenisicu s niskoprofilnim, osjetljivim zračnim jastukom koji se proteže od prednjeg dijela stopala preko bočne strane radi stabilnosti. Pikselizirani dizajn jedinice Air crpi inspiraciju iz njegove strasti za znanstvenom fantastikom, a gornjište tenisice prikazuje apstraktni računalni dizajn.

\\folder\vezani_članak NBA košarkaš Victor Wembanyama i njegov logotip ispred pomrčine Sunca Odlično ga opisuje Budućnost NBA-a dobila svoj logo! Pogledajte novi simbol Victora Wembanyame

Victor Wembanyama imao je impresivnu rookie sezonu i brzo je odbacio sve potencijalne kritike ostvarujući prosjek od 21,3 poena, 10,6 skokova, 3,8 asistencija i 3,6 blokada po utakmici. Brojke govore o kakvom je igraču riječ i jasno je da će Wemby biti zvijezda.

Iako su malo futurističkog i vanzemaljskog stila čini se kako nam dolaze prikladne debitantske tenisice za potencijalnog nasljednika LeBrona Jamesa kao glavnog igrača lige. Wemby, koji je visok 224cm, nosi obuću veličine 20,5 (cca 59 eu) Wemby će vjerojatno trebati nešto posebno od Nikea.