Pregled najsvježijih filmova, serija i dokumentaraca

Dokumentarni film

Banner300


Dokumentarni film

Novo

Popularno

A - Z

Po ocjenama

Kevin Hart: What Now?

Slavni komičar nastupa pred 50 000 ljudi na stadionu Lincoln Financial Field u s svojoj rodnoj Philadelphiji.

Kevin Hart: What Now? 2016 SAD

Žanr: ,

Monkey Kingdom

Dokumentarac koji prati tek rođenog majmuna i njegovu majku dok se pokušavaju izboriti za svoje mjesto u iznimno složenoj hijerarhiji grupe koja živi u ruševinama hrama u jugoistočnoj Aziji.

Kraljevstvo majmuna 2015 SAD

Žanr:

Deepsea Challange 3D

Dokumentarni film koji prati nevjerojanu pustolovinu redatelja i producenta Jamesa Camerona, koji je malenom podmornicom Deepsea Challanger uspio zaroniti na gotovo 11 tisuća metara dubine, te tako dotaknuti najdublju točku na Zemlji.

2014 SAD

Žanr:

America

Kontroverzni dokumentarno-igrani film America bavi se hipotetskim pitanjem što bi se dogodilo da SAD nikada nisu uspjele steći svoju neovisnost od Britanaca, usput vrlo jasno kritizirajući njihovu kolonijalnu povijest i sadašnjost, u kojoj se sistematski provodi teror nad ostatkom svijeta, i to pod krinkom demokracije.

2014 SAD

Žanr:

Bears

Novi dokumentarac Disneynature podružnice prati obitelj smeđih medvjeda, s posebnim naglaskom na dva nestašna mladunca, koji proživljavaju svoje prve mjesece života u surovoj stvarnosti divljine Aljaske, gdje osim prirode, veliku prijetnju sve više predstavlja i nemilosrdna ruka čovjeka.

Medvjedi 2014 SAD

Žanr:

The Act of Killing

Godine 1965. u Indoneziji je došlo do svrgnuća vlade i stvaranja brojnih odreda smrti koji su pomagali vojsci u misiji ubijanja više od milijun indonezijskih komunista, intelektualaca te etničkih Kineza. Jedan od ubojica je bio i Anwar Congo koji zajedno s ostalim suučesnicima odlučuje ispričati priču o tim ubojstvima, ali ne u formi intervjua. Oni žele biti zvijezde i scenaristi filmova u žanru po vlastitom izboru gdje će glumiti i ubojice i žrtve. Najbolji film 2013. godine po izboru Britanskog filmskog instituta.

Čin smaknuća 2012 Danska, Norveška, Velika Britanija

Žanr: , ,

Stories We Tell

Dokumentarni film u kojem Sarah Polley snima kroniku svoje obitelji kroz priče i uspomene članova svoje obitelji. Film se temelji na odnosu njezinih roditelja i uključuje stare snimke, razgovore sa daljnjim rođacima, ali i njene same uspomene. Kroz različite poglede na iste događaje pokušava doći do prave istine i pokazati kako iste situacije mogu izgledati bitno drugačije kroz oči različitih ljudi.

2012 Kanada

Žanr:

Justin Bieber: Never Say Never

Ako baš želite, pratite životni put Justina Biebera, od pelena do... well, puberteta i njegove koncertne turneje održane 2010. godine.
Film je u 3D-u, pa onima koji to shvaćaju kao prednost, želimo odličnu zabavu.

Justin Bieber: Nikad ne reci nikad 2010

Žanr: ,