Video

lik leti

Banner300


Linker.hr i dnevnik.hr widgeti

PrethodnoSljedeće

VIDEO Je li stvarno prodao dušu vragu? Davida Blainea 42 balona podigla na 24 tisuće stopa

David Blaine je lik koji bljuje žabe, zašiva si usta ili roni satima. Čak se priča i da je prodao dušu vragu.

Nova avantura mu se naziva Ascension, a dovoljno engleskog znaš da ti bude jasno što to znači no iz samog naziva je teško skužiti kako se on to planira uzdignuti. Četrdesetak balona ga diže u nebo na visinu od 24 tisuće stopa. Prevedeno u zdravorazumske vjere koje nemaju veze s britanskim imperijalizmom – to ti je nešto više od 7 kilometara. U naslovu su stope jer računamo da zvuči dramatičnije i da niste stručnjaci za konverziju mjernih jedinica – jer nismo ni mi. Hail Google.

Trebao je ovu fantaziju svakog čovjeka (a i svakog djeteta nakon gledanja Pixarovog “Up”) odraditi u New Yorku, ali pomaknuli pothvat u pustinju Arizone. Valjda peca što više sunca da mu bude toplije na visini.

Kako uspijeva odraditi svoje druge pothvate? Lik trenira. Lik se priprema. Lik uči. Tako je i za ovo bio strašno pripremljen. Bavio se padobranstvom, a disao je i u uvjetima s niskom razinom kisika.

Imao je i tim u helikopteru koji je pratio njegovo tjelesno stanje u slučaju da mu temperatura drastično padne.

Sve je prošlo dobro. Blaine je još jednom dao dodatnih argumenata ekipi koja tvrdi da je prodao dušu vragu. Sigurni smo da bi se snašao i u gorućem paklu.

Pa pogledaj.