Lifestyle

pro skilzz

Banner300


10 vještina koje možeš naučiti u manje od 10 minuta, a koje mijenjaju život

Piše , Objavljeno

Učenje novih stvari može se činiti zastrašujućim, dugotrajnim i napornim radi čega toliko ljudi toliko dugo njeguje negativne navike. Ali isto tako postoji dosta životnih vještina koje se zapravo mogu vrlo brzo naučiti.

Na AskRedditu korisnici su podijelili vještine koje možete naučiti za nekoliko minuta, a koje će vam biti korisne cijeloga života.

1. Kako očistiti začepljen nos

Metoda 1: Prstima nekoliko puta pritisnite mjesto iznad mosta nosa [tamo gdje bi trebalo biti treće oko].To će pomaknuti kost vašeg nosa i zagušenje će puknuti.
Metoda 2: [djeluje 100%]: Začepite nos [zadržite dah dok god možete i pomičite glavu naprijed i nazad [kao da klimnete glavom kao ludi], to uzrokuje nakupljanje ugljičnog dioksida, što je najbolji prirodni vazodilatator koji možeš dobiti. Neizmjerno mi je pomogao, posebno na kraju prehlade, gdje je sluz gusta i neće pući.

2. Kako biti organiziran

Organizirajte svoje stvari. Ako nešto mogu učiniti za manje od dvije minute (što možete proširiti na pet), to radim odmah, umjesto kasnije. Na primjer, ako odmah spremim rublje, sljedeća četiri sata ću pregledavati Reddit osjećajući se malo manje krivo, jer me  nesloženo rublje neće mučiti četiri sata. Mirnije živim na ovaj način.

3. Kako ne biti awkward

Kada ste u socijalnoj situaciji u kojoj se osjećate nespretno ili nelagodno, odmah se opustite. Pronađite najbolju stolicu i opustite se na njoj. Ako ukočeno stojiš i vrtiš se, to se primjećuje i čini te bespomoćnim i stidljivim, ako si napraviš da ti je ugodno, doimat ćeš se snažnijim i više ćeš uživati u čitavom iskustvu.

4. Kako vidjeti bez naočala

Malo sam kratkovidan. Ako nemam naočale i, primjerice, moram pročitati nešto na televizoru, ali izgleda zamućeno, napravim sićušnu rupu prstima i pogledam kroz nju. Djeluje kao leća dovoljno da mogu pročitati što piše na televizoru. Blokira gomilu svjetla, ali uspijeva. Svaku večer, prije spavanja, napišite 10 dobrih stvari o svom danu, tj. stvari zbog kojih ste ponosni ili na čemu ste zahvalni, postignuća ili situacije u kojima ste postupili prema svojim vrijednostima. Ako to učinite, to će vam pomoći da zadržite pozitivnu percepciju vašeg života i uvelike će poboljšati vaše mentalno zdravlje.

5. Kako sjediti ravno

Dobro držanje. Izgledat ćete i osjećati se bolje.  Hodajte kao da nosite plašt!

6. Self care

 Svaku večer, prije spavanja, napišite 10 dobrih stvari o svom danu, tj. stvari zbog kojih ste ponosni ili na čemu ste zahvalni, postignuća ili situacije u kojima ste postupili prema svojim vrijednostima itd. To će vam pomoći da zadržite pozitivnu percepciju vašeg života i uvelike će poboljšati vaše mentalno zdravlje.

7. Kako zaustaviti svrab od uboda komarca

Tvoja “pussy bitch ass” plače zbog ugriza komaraca? Ne plači više. Pritisni vruću žlicu na mjesto uboda. Toplina će uništiti protein koji je izazvao reakciju i svrbež će prestati.

8. Očisti taj Google

Prijatelji su kod tebe i odlaze na računalo pretražiti neke stvari. Odu na Google i upisuju “A”. Dolaze Google prijedlozi s tvojom prethodnom pretragom “Anal wasabi fork triple penetration interracial alien octopi cacti sex”. Pripremi se na život pun zajebancije na svoj račun. Za brisanje tih neugodnih Google prijedloga samo koristi tipku sa strelicama da bi odabrao prijedlog, a zatim pritisni Shift + Delete da bi ih izbrisao.

9. Male tajne komunikacije

Jedna sitnica koju sam započeo raditi i pomaže mi u razgovorima je umjesto da kažem “Znam”, kažem “U pravu si”. Prebacivanjem fokusa rečenice na osobu s kojom razgovarate, podsvjesno ih čini osjetljivijima i povezanim s vama.

10. Koristi kremu za sunčanje