Lifestyle

budi kao kralj james

Banner300


Od danas možeš krenuti prema boljoj formi – malo više jedi i vježbaj kao LeBron James

Piše , Objavljeno

Nekad smo htjeli biti like Mike, a sada bismo bez beda htjeli biti kao LeBron.

Nećemo se lagati, željeli bismo biti malo kao GQ (po prihodima i utjecaju) pa zato i proučavamo neke od svojih uzora. Objavili su intervju s Mikeom Manciasom, osobnim trenerom podmazanog stroja kojeg svijet još zna kao LeBrona Jamesa. Evo što smo naučili, a nešto od toga ćemo pokušati i sami primijeniti. Ne očekujemo da ćemo moći silovito zakucavati ili igrati 40 minuta protiv najboljih igrača na svijetu – ali svaka pozitivna promjena dobro dođe.

Kada se LeBron nedavno ozlijedio i izbivao s terena zbog problema s preponama, trener je odlučio daje vrijeme za smanjivanje ugljikohidrata i dodanih šećera u prehrani kako bi Kralj izgubio na masi. Jer, quick maths, što više mase vučeš sa sobom, tvoje tijelo podnosi više stresa.

LeBron voli vino, možda čak i najviše od svih slavnih osoba koje znamo. Čak se u jednom tunelu prije utakmice pojavio s čašom bijelog vina. I to su izbacili iz prehrane (prehrana = sve što unosiš u svoje tijelo) jer alkohol predstavlja prazne ugljikohidrate koji ti ne pomažu u postizanju ciljeva.

Kao dio oporavka od ozljede, James je odrađivao treninge fleksibilnosti i mobilnosti – dio tih vježbi bi se mogao kvalificirati kao yoga. I dnevna meditacija je u igri. Nemojte biti kao mi i odbijati meditaciju kao nešto new-agey, hipsterski – te prakse postoje puno duže nego čitava naša zapadnjačka kultura, a beneficije su brojne.

Trener i nutricionist kaže da on i James nisu fanovi Paleo načina prehrane – “prehrana kamenog doba” tj. ono što današnji sljedbenici smatraju da su ljudi iz kamenog doba jeli dok su bili lovci i nomadi, prije nego su se posvetili obradi zemlje. Voće, povrće, meso, sjemenke… Ništa prerađeno, nikakvi mliječni proizvodi, rafinirana hrana i šećeri, žitarice, mahunarke, škrob i alkohol. Kužimo zašto James ne voli “paleo” – zbog zabrane vina kojeg sad pije kad smatra da je zaslužio. Ne kao Grdović po starim zaslugama i “karijeri” već po uspješnom treningu, danu ili utakmici.

Rano u karijeri, James je prestao jesti velike količine crvenog mesa, a svinjetinu uopće ne jede. Ne sviđa mu se okus, a smatra da postoje i zdravije opcije za njegovo tijelo.

LeBron James jede pet puta kroz dan – doručak, ručak, večera i nekoliko snackova između tih glavnih obroka. Snackovi? Sušeno voće, orašasti plodovi, tu i tamo proetinski shake.

LeBron se časti slatkim uglavnom tijekom ljetnih mjeseci kada nema toliko naporan ritam jer je sezona gotova. Omiljeni desert mu je chocolate chip cookie (to ti onaj okrugli keks s komadićima čokolade) sa sladoledom od vanilije. I kužimo – mi isto smo pročitali sve ovo ranije, ali najviše maštamo o ovom. Samo što – bolji smo i jači smo od ovog, treba zdravo jesti i živjeti, onda više cijeniš čak i ove deserte, umjesto da ih automatski trpaš u sebe.

Jedna od najvažnijih stvari je svakako unos vode. Okej, znamo da niste sportaši od stotinjak kilograma koji igraju pro-utakmice svaki drugi dan i vise u teretani 24/7 pa tako ni ne morate popiti šest do sedam litara vode. Da, toliko LeBron James pije vode dnevno.
Možda i vi i mi možemo naciljati da popijemo između dvije i tri litre vode dnevno, to je jedna od loših navika koja mori naše društvo. Premalen unos vode. Shvatite sve one “hydrate” memeove ozbiljno.

nba lebron james lakers

I naravno, ne moraš raditi sve kao LeBron. To kaže i gospodin Mike Mancias. Svi smo drukčiji, treba pronaći nešto za sebe i držati se toga. Bit će vremena kada će biti teško i kada će ostajanje pri toj rutini predstavljati izazov. Lako je popiti dva, tri piva ili pojesti desert, ali trebamo ostati disciplinirani zbog poboljšanja vlastitog zdravlja i dugovječnosti našeg bića.

Mudre riječi, nije ni čudo što ga LeBron plaća big bucksima. Može! Evo, od danas (iako je petak), bit ćemo bolje osobe. Bar na fizičko-prehrambenom planu, na internetu ćemo i dalje biti okrutni prema noobovima.

TAGOVIfitness lebron james mršavljenje prehrana teretana trening zdravlje

Komentiraj