Lifestyle

nije sve tako sivo

Banner300


5 načina na koje se stvari mijenjaju jednom kad te stignu tridesete

Piše , Objavljeno

Htjeli to priznati ili ne, stvari se mijenjaju jednom kada navršimo trideset. Na bolje ili na gore? Prosudite sami.

Kako tretiraš svoje tijelo je važno

U dvadesetima pretjerano ne mariš što stavljaš u sebe. Natakanje pivama je na večernjem meniju nekoliko puta tjedno, junk food je tvoj standardni nedjeljni doručak, a možda ti nije strano ni popravljanje po smrdljivim wc-ima zadimljenih klubova. Sve to izdržavaš bez velikih mamurluka, metabolizam je brz i u ogledalu još uvijek ne primjećuješ posljedice.

No, onda se samo jednog dana probudiš ukočen, i ne prepoznaješ osobu s podočnjacima do poda, a nešto si znatno i zaokruženiji nego što se sjećaš. Glava ti puca, a jučer si popio samo 3 pive za razliku od uobičajenih 13. Što se događa?

88204949_1016203288754168_5636665682851528704_n

Dobrodošao u klub, evo sjedi, udobno se smjesti jer od sada pa nadalje bitnije će ti biti da ti je udobno nego zabavno. Navršio si 30 i ništa više nije isto. Godine i godine neodgovornog odnosa prema vlastitome tijelu u tridesetima dolaze na naplatu. Umjesto da i dalje guraš isti lifestyle, u tridesetima je krajnje vrijeme da se prema svome tijelu ponašaš ljubaznije.

Više je bitno što ti misliš o sebi nego netko drugi

Jedna od najboljih stvari odrastanja i izlaska iz 20-ih je to što napokon prestaneš biti opterećen time što o tebi misli svaki prolaznik kojeg sretneš na ulici. Najbolje od svega je što shvatiš da većina ljudi o tebi zapravo uopće i ne misli, što se na prvu možda može činiti malo depresivno, ali je zapravo vrlo oslobađajuće. Onoga dana kada prestaneš biti opterećen svojom slikom u očima drugih i kad shvatiš da jedina osoba koju trebaš pitati što misli o tebi si ti sam, počneš više uživati u životu.

Ništa nije zauvijek

U dvadesetima misliš kako će sve zauvijek biti upravo onako kako je sada, bez obzira na to da li ti je loše ili najbolje na svijetu. Ako ti dvadesete i nisu bile najsretnije godine onda te u tridesetima razveseli spoznaja da ništa nije i ne mora biti zauvijek. No, ako si mislio kako ćeš baš ostati s curom s faksa i biti jednako blizak sa svim svojim prijateljima, onda su velike šanse da si se u nekome trenutku u to razočarao.

No jednom kada shvatiš da je apsolutno sve podložno promjeni, manje dramatično shvaćaš život i usudiš se više riskirati, mijenjati i samim time rasti. A normalno je kada se sam mijenjaš da se mijanja i tvoja okolina. Ništa loše u tome.

Počinješ imati više razumijevanja prema roditeljima

thomas-summer-yrmEDRRzwyg-unsplash

Kada si mlad roditelje doživljavaš kao neke dosadne starce koji nemaju pojma o životu i čija je uloga samo da te gnjave oko tvog. Koliko si samo puta pomislio “ja kada budem imao djecu neću nikada biti takav”? Sve dok jednog dana posve jasno ne vidiš sebe u njima. U tridesetima shvatiš da su i tvoji mama i tata samo ljudska bića, koja nisu i ne moraju biti savršena, te da ponekad, samo ponekad, znaju o čemu pričaju. Isto tako počinješ shvaćati kako neće tu biti zauvijek i ta činjenica te toliko paralizra da kreneš više cijeniti vaš odnos i vrijeme provedeno s njima.

Važnost brige o sebi

hammock par couple love nature priroda

Briga o sebi ne odnosi se samo na odlaske u teretanu i zdravu prehranu.Više je od kupki s mjehurićima i mjesečnih masaža. Briga o sebi ili self care je svaka aktivnost koju svjesno radimo kako bismo se pobrinuli za svoje mentalno, emocionalno i fizičko zdravlje. Radi se o tome da sebe staviš na prvo mjesto, bez da se osjećaš loše oko toga. Više o tome kako se sve možeš tetošiti pročitaj u tekstu “5 načina kako udovoljiti sebi (ne, ne tako!)”

 

TAGOVItridesete