Lifestyle

Banner300


5 razloga zašto ljudi fejkaju orgazam, da, i muškarci to rade

Piše , Objavljeno

Možda se pitate zašto bi itko htio glumiti orgazam, ali ako malo bolje razmislite, vrlo vjerojatno ćete se sjetiti da ste i vi barem jednom učinili isto. Ako ste žena, gotovo sigurno.

Najčešći razlozi za glumljenje orgazma

U filmu “Kad je Harry sreo Sally”, još davne 1989. godine, Sally (Meg Ryan) jasno je dala do znanja da je glavni razlog zašto žene glume orgazam taj što muškarci poput Harryja nisu tako uzbudljivi u krevetu kao što misle. Jasna implikacija je bila da žene glume orgazam kako bi se razočaravajući seksualni susret priveo kraju.

via GIPHY

No, ljudski odnosi su složeni, a postoje i drugi razlozi zbog kojih kako žene, pa tako i muškarci glume orgazam.

Peter Jonason, psiholog sa Sveučilišta Western Sydney u Australiji, odlučio je saznati zašto. Regrutirao je 650 volontera koji su riješavali ankete o vlastitoj povijesti fejkanja  i raznim aspektima svoje seksualne psihologije.

Svakom volonteru je predstavio iscrpan popis od 37 mogućih razloga zbog kojih bi osoba mogla glumiti orgazam, a volonteri su naveli koji se razlozi primjenjuju na njih. Njihovi odgovori skupljeni su u pet skupina – što se može vidjeti kao pet sveobuhvatnih razloga za lažiranje orgazma.

Young woman lying in bed embracing man, eyes closed

1. Najpopularniji razlog za glumljenje orgazma bio je pružanje pozitivne povratne informacije – uvjeriti partnera da je on ili ona dobro obavio posao.

2. Drugi najpopularniji razlog je onaj koji je Sally prepoznala kao seksualnu dosadu. Kada je seks dosadan, ovi volonteri prate Meg Ryanin primjer i lažu s ciljem da seks što prije završi.

3. Razlog broj tri: povećati užitak. Ti su volonteri izvijestili da će simuliranje zadovoljstva potaknuti njihovog partnera, što će dovesti do zabavnijeg doživljaja za svakoga: po principu – “fake it until you make it”.

4. Četvrti najpopularniji razlog bio je izbjeći neugodne posljedice razočaravajuće sesije vođenja ljubavi. Nitko ne pita: “Kako vam je bilo?” s nadom da će čuti: “Bilo je užasno i zamorno.” Iz tog razloga, neki su spremni tvrditi i da se zemlja tresla, čak i ako nije, da zaobiđu sukob.

5. Konačni razlog je bio zavarati partnera. Neki od ispitanika možda planiraju prevariti svog partnera, a ako je tako, koji je bolji način da otklone sumnju, nego uvjeriti partnera da njihov odnos još uvijek ima seksualnu iskru?

I muškarci glume orgazam, samo iz drugih razloga

sex

Istraživanje je pokazalo kako nije istina da samo žene glume orgazme, glume ih i muškarci, no iz različitih razloga. Dok žene to uglavnom rade kako bi povećali ukupno seksualno zadovoljstvo, kako ne bi razočarale muškarca ili čisto zato jer su htjele što prije završiti sa seksom, muškarci to rade zato što žele izbjeći sukob.

Ipak, muškarci će to raditi puno rijeđe iz razloga što je muškima ipak teže “lažirati” orgazam. Jonason zaključuje da, iako je identificirao pet glavnih razloga za lažiranje orgazma, možda bi ih bilo moguće suziti na dva: neki fejkaju jer su zabrinuti za partnera i njihov odnos, dok drugi to rade iz sebičnih pobuda.

TAGOVIodnosi orgazam seks