Lifestyle

Krenimo!

Banner300


6 načina za postizanje bržih rezultata u teretani

Piše , Objavljeno

Sjećate se kada ste počeli s treninzima u teretani, napredovali ste nevjerojatno brzo, masne naslage su se topile, a mišići rasli pa ste postali fit osobe u samo nekoliko mjeseci? Početnička sreća. Ona se kad-tad istroši, ako nastaviš istim tempom – velikog napretka više nema.

Ako radiš istu vježbu tjednima, pozdravi se s rastom. Osim hardcore rada, potrebno je sjesti, istražiti i razmisliti. Ovo nikako nije “definitivan vodič za trening”, ovo je početna točka kojom ti želimo skrenuti pažnju na važne elemente uspješnog treninga.

Krenimo.

Intervalima do forme

hiit

Nemoj nam s onim lošim prijevodima 9gag memeova – “i okruglo je forma”. HIIT je hit i to s razlogom. High Intensity Interval Training je kompliciran naziv zbog kojeg treneri zvuče pametnije, ali znači vrlo jednostavnu stvar: obavljaš sve punom snagom u kratkim intervalima, s još kraćim periodom odmora. 20 sekundi bicikla, trčanja ili preskakanja užeta s 10 sekundi odmora. I onda opet. I tako desetak puta. Koliko ide. Nakon ovakvog načina vježbanja, tijelo sagorijeva kalorije još satima nakon završetka vježbe. Izaberi prikladnu obuću i prikladnu površinu za ovakve vježbe, ne želimo da (pre)opteretiš zglobove.

Veća težina, manje ponavljanja

Screenshot at lis 18 10-20-49

Ne trebamo objašnjavati previše. Šokiraj mišiće, neka im bude teže. Makar to značilo i četiri ponavljanja. Samo pazi na formu pokreta, mora biti savršena.

Ne izoliraj

Izolacija je super jedino kad se sretneš sa otvorenim žicama. Ili kada u zadnjim sekundama trebaš koš i daješ loptu Michaelu Jordanu da s njom radi što god želi. Osim toga – trebaš pokrete koji uključuju više mišićnih skupina. Čučnjevi, deadlift, pull-upovi na šipki… Ako ciljaš samo taj biceps ili samo taj trbušnjak, gubiš vrijeme.

Supersetovi

Reebok_FW17_Visual_Male_Key_Black

Vrlo lako. Spojiš dvije vježbe, čim završiš prvu, odmah udaraš po drugoj. Naravno, moraš spojiti dvije vježbe koje imaju smisla zajedno. Jednu za gornji dio tijela, jednu za donji. Tako da se jedna grupa odmara dok druga šljaka kao Bruce Willis na bušenju onog asteroida koji prijeti Zemlji.

Daj si vremena za oporavak

san

Možda misliš da treba zapeti svaki dan za najbrže rezultate, ali bez adekvatnog odmora nema ništa. Ako ništa drugo, barem strukturiraj vježbe da svaki dio tijela dobije barem po dan odmora. Također – probaj spavati po 8 sati, san je toliko važan, a svi ga ignoriramo.

Prehrana je sve

sladoled 1

Ne možeš se sahraniti u pizzi svake večeri i onda očekivati da ćeš doći do vrhunskih rezultata. Ako imaš cheat day i želiš se nagraditi za dobar rad cijelog tjedna – moguće je da ta kantica sladoleda ima više od 1000 kalorija. Sjedi i odradi domaću zadaću. Odluči kojim putem želiš ići. Intermittent fasting u kojem određeni period postiš i određeni period se gozbiš? Keto način prehrane? Kakvu prehranu želiš? Na bazi biljaka? Samo meso i masti sa što manje ugljikohidrata? Paleo? Previše je varijanti, ali ne možeš nadvježbati lošu prehranu.

Bez obzira na vrstu treninga – jedna stvar ti je ipak potrebna. Nove Reebok Everchill TR 2.0 tenisice idealne su za vježbanje.

reebok_tenisice22

Nevjerojatna kombinacija mekoće i stabilnosti, a sustav prozračivanja od 360 stupnjeva hladi stopala tijekom napornog treninga. Osim novih Reebok Everchill TR 2.0 tenisica i opreme za vježbanje, u Intersport prodavaonicama možete dobiti i savjete stručnjaka. Pronašli smo idealne tenisice za tvoj trening ovdje

Sponzorirani članak

TAGOVIfitness teretana

Komentiraj