Lifestyle

soliraj na najjače

Banner300


6 razloga zašto je bolje pobjeći od veza i ostati solo

Piše , Objavljeno

Ne trebaš osobu suprotnog (ili istog) spola da se osjećaš kao kompletna osoba. Divno je biti u vezi kad nađeš pravu osobu, ali nekad nađeš “samo osobu”. Ako misliš da je biti singl tužan i usamljen period života – je, ako se tako postaviš, ali biti singl znači i zabavu, neovisnost i brigu o vlastitim interesima. Ovo su konkretne stvari koje su bolje kad soliraš.

Više tjelovježbe

Jednom kad smo imali curu, jedva smo čekali da dođemo doma da se mazimo i da jedemo muffine s preslatkom kremom. Njoj je to bilo prejadno pa nas je napucala. A i udebljali smo se poprilično.

Kad si sam, treba ti boca vina bit ćeš motiviraniji za odlazak u teretanu jer – sam si i želiš prestat biti sam. Imaš i više vremena u rasporedu za dizanje utega.

Jedini problem je što je jedino ljubljenje kojega ćeš biti dio ono ritualno ljubljenje bicepsa ispred ogledala.

Manje pospremanja

Pa prije svega – ako živiš s boljom polovicom, imaš puno više stvari pa to dovodi i do češćeg spremanja. Ako živiš solo, možeš pustiti tanjure da se nakupe.

Studija iz 2008. godine tvrdi kako udane žene spremaju sedam sati više tjedno od neudanih, a udani oženjeni muškarci šest sati više tjedno provedu s četkama, metlama i gumenim rukavicama.

Ako si ovakav pak lik koji započinje nerede na najgluplji mogući način…

…zaslužuješ bit singl do kraja života. Bro!

Jača prijateljstva

Ima smisla. Imaš curu pa nemaš toliku potrebu javljat se svim svojim prijateljima i poznanicima jer će cura/žena poslušati sve što imaš za reći. Ali biti singl ne znači biti usamljen. Kad si singl, trudit ćeš se izbjeći usamljenost pa ćeš ojačati veze s prijateljima i obitelji. A i moći ćeš se zapiti vani do jutra s prijateljima, vratiti se kući prljav od “gle kolut naprijed u blatu” i leći u krevet bez tuširanja i prigovaranja.

Više keša, manje dugova

Nemaš curu, ne moraš kupovati poklone za rođendane i godišnjice. Nema onih “jooooj moramo proslaviti Novu godinu na nekom fora mjestu” kreštanja u uho. Ali i kad dođe do ozbiljnijih para, kroz anketu iz 2001. godine dokazano je kako dugove ima 21% ljudi koji soliraju, 27% oženjenih parova bez djece i čak 36% vjenčanih parova s djecom.

Manje stresa i sukoba

Teško je većinu vremena biti s nekim tko ne zna otići. Ili ne mora otići. Ili nema gdje drugdje otići. Zasitimo se društva, počne nas tresti cabin fever i trpimo ogromne količine stresa. A i znamo da je uvijek najlakše istresti se na osobu do koje ti je najviše stalo. Pa onda najbolje da ti nije stalo do nikoga. Oke, ne vjerujemo da ćemo ovom logikom daleko dogurati s našim romantičnim interesima, ali činjenica je: NE MOŽEŠ SE SVAĐATI SAM SA SOBOM. Osim ako si šizofreničar.

I najvažnije od svega…

Bolji san

Jako je teško uskladiti san s drugom osobom. Možda je netko ranoranilac, a njegov partner noćna ptica. Možda se tebi spava već u 22h, a tvoj partner ne može spavati debelo iza ponoći. Možda se želiš ustajati u 5 ujutro da ideš na trčanje, a tvoj partner voli spavati do podneva.

To je samo pitanje rasporeda. Kad ubacimo još neke fizičke probleme kao hrkanje, mjesečarenje, krađu pokrivača, gimnastičke vještine u krevetu ekranizirane u filmu Egzorcist…

Mi najviše mrzimo snoozeanje alarma pet-šest puta zaredom. Pustite nas da spavamo.

Uopće nije čudno što jedna od četiri osobe ode spavati u drugu sobu ili na kauč kako bi se naspavala. Tako kaže istraživanje provedeno na 1408 parova u Engleskoj.

Lijepo je misliti da je spavanje s boljom polovicom divno i filmski ovako.

Ali češće izgleda ovako.

Okej je biti solo, okej je biti singl. Budi sretan i iskoristi svo vrijeme koje imaš na raspolaganju. Zašto je još dobro biti solo? Javi nam u komentarima!

TAGOVImuško ženski odnosi savjeti

Komentiraj