Klopa & Cuga

Ma može i tako!

Banner300


Alkohol u prahu počinje osvajati svijet, od čaše vode do dobre cuge u tren

Piše , Objavljeno

Pošto nam konzumacija alkohola u obliku tekućine i pare postala malo previše monotona, logično je da će sljedeći korak biti alkohol u prahu!

alkohol

Malo bolji poznavatelji i zaljubljenici u alkohol, te oni koji vole putovati svijetom, vjerojatno su se već susretali s nekim oblikom alkohola u prahu. Primjerice, u Njemačkoj možete naletjeti na proizvod Subyou, Nizozemci imaju Booz2go, a čak su i Ameri prije par godina pokušavali nešto skemijati. Ipak, američka je vlada tek sada službeno odobrila ukupno sedam verzija proizvoda nazvanog Palcohol (apsolutno grozna izvedenica riječi Powdered Alchohol), koje će na tržište plasirati tvrtka Lipsmack LLC.

O čemu se tu zapravo radi? Alkohol u prahu su molekule alkohola uklopljene u molekule šećera, koje dodatkom vode (pa čak i vlage) tvore otopinu etanola i glukoze. Ovaj je prah tako dovoljno samo staviti u čašu s vodom ili posuti po vrućem jelu i za nekoliko trenutaka možete uživati u slatkim okusima vašeg omiljenog pića. Za sada postoji ukupno sedam različitih okusa, od Kamikaze shootera i ruma do Cosmopolitana i Margarite, a ako se ovaj oblik pokaže uspješnim, vjerujemo da slijedi još na desetke novih pića.

palcohol

Palcohol je već počeo svoju marketinšku kampanju, a uglavnom se ističe njegova daleko niža cijena od one ‘originalne’ cuge, te mogućnost da se nosi doslovno u džepu. Primjerice, odete na koncert i umjesto da plaćate i do nekoliko puta skuplji alkohol, jednostavno kupite litru vode, uspete u nju malo praha i voilà, provod je zagarantiran! Fora je što možete i razrijediti neko piće ako je prejako, ili ga pojačati ako je preslabo, što je uvijek dobra opcija za tulume. Drugo je bitno tržište ono kulinarsko, pa se tako Palcohol može korisiti kao raznovrstan začin svakom jelu, a što više varijanti, to više mogućnosti za eksperiment.

Teško je reći hoće li ovaj oblik pijančevanja zaživjeti ili ne, ali nekako nam smrdi da bi ga mogla snaći sudbina vrlo opasnog pušenja alkohola. Istina, ima neke svoje prednosti, pogotovo kod mlađe populacije i onih koji baš i nisu na ti s parama, ali svaki će pravi sladokusac s gnušenjem odbiti nekakvu bijelu brašnastu smjesu po kojoj polijete vodu i dobijete viski. Samo old school!

TAGOVIalkohol alkohol u prahu palcohol

Komentiraj