Lifestyle

Ne može biti osobnije

Banner300


Biste li platili 200 tisuća kuna za pivo pripremljeno prema vašoj vlastitoj DNK?!

Čak bi i najvećim pivopijama ovako nešto moglo biti previše, ali nećemo lagati... zvuči jako primamljivo!

Piše , Objavljeno

Nagledali smo se i načitali raznih načina kako pivari i pivopije pokušavaju dovesti iskustvo ispijanja omiljenog alkoholnog pića na novu razinu, a izgleda kako su Britanci to napokon i uspjeli. Londonska pivovara Meantime Brewery i njihov glavni pivar Ciaran Giblin su tako krenuli s projektom prvog pravog svjetskog personaliziranog piva koje se bazira na DNK profilu pojedinca. U suradnji s tvrtkom 23andMe, koja se bavi osobnom genetikom, oni su tako složili sustav koji će za cijenu osnovnog paketa od 25 000 funti (nešto više od 200 tisuća kuna) skuhati pivo koje je stvoreno za maksimalni užitak onoga spremnoga platiti takve cifre.

Proces počinje tako da korisnik pošalje uzorak svoje sline koji znanstvenici iz 23andMe analiziraju kako bi otkrili osjetljivost na propiltiouracil, kemikaliju sličnu gorkim komponentama namirnica poput sirove brokule, tonika ili određenih tamnih piva. Na osnovu tih podataka se stvara profil korisnika i receptivnost njegovih okusnih pupoljaka na gorko i slatko, a zatim se korisniku omogućava odlazak u pivovaru i razgovor sa samim Giblinom, te kuhanje pive koja se potom kuša kako bi se ustanovilo je li okus pogođen. Korisnik čak dobiva i mogućnost da sam miješa sastojke kako bi se postigao željeni učinak.

pivo 1 pivo 2

No kako to ne bi bilo sve, jednom kada je korisnik zadovoljan svojim personaliziranim pivo, dobiva 12 hektolitara vlastitog piva kao i priliku da mu da nadjene ime, uz dostavu na kućnu adresu. U cijenu je uključeno i predavanje kako bi se korisnik bolje upoznao sa samim procesom izrade piva, ali i saznao nešto više o okusima i načinu ispijanja ovog pića. Ako ste spremni platiti malo više love, vaše pivo se može posluživati i u kušaonici pivovare Meantime Brewery ili se bačve mogu dopremiti u lokalnu pivnicu ili pub, pa da i ostatak ekipe može uživati u VAŠEM pivu. Još malo više parice će vam dati pristup dizajneru koji bi mogao složiti nekakvu zanimljivu etiketu, a naravno da se isplati dati i pokoja kuna više za posebne laserski rezbarene čaše da užitak u takvom pivu bude potpun. San svakog pivopije? Mislimo da da!

TAGOVIalkohol DNK meantime brewery osobno personalizirano pivo

Komentiraj