Klopa & Cuga

Sanjivi ples začina

Banner300


BUM! Prava, ali zaista prava eksplozija okusa u čarobnoj reklami za začine

Piše , Objavljeno

Veliki se kuhari i gurmani često koriste terminom ‘eksplozija okusa’, kako bi dočarali svu raznolikost i bogatstvo neke hrane. Sada napokon možemo vidjeti kako to izgleda u stvarnosti!

začini

Možda eksploziju okusa nećete doživjeti dok jedete burek iz kvartovske pekare ili ćevape s tržnice, ali postoji hrana koja nas može itekako iznenaditi svojim bogatstvom i osebujnošću. Za to su prvenstveno zaslužni začini, koji već stoljećima jestivim čine sve to meso, juhice, variva i ostala jela.

Tvrtka Schwartz Flavour Shots, koja je svoje poslovanje usmjerila upravo prema začinima i svemu vezanom uz mirodije sa svih strana svijeta, odlučila je tako u jednom kratkom videu prikazati svo bogatstvo svoje ponude, te na neki način vizualizirati tu ‘eksploziju okusa’. Za tu su priliku angažirali filmaša Chrisa Cairnsa i pirotehničku ekipu Machine Shopa, dok je glazbenu podlogu pružio DJ MJ Cole, a šta su složili, pogledajte u sljedećem videu.

The Sound of Taste – reklama:

Ekipa je u naizgled jednostavnom, ali vrlo zamršenom procesu spojila posude sa hrpom različitih začina (među kojima su papar, ljute papričice, češnjak, bosiljak, đumbir, korijander i još 50-ak drugih mirodija) na malene eksplozivne naprave, te je cijeli ovaj sustav povezan s audio opremom DJ MJ Colea. Ovisno o noti koju on odsvira, aktivira se eksplozivna naprava, te začin iz odabrane posude poleti zrakom.

Nakon što se odsvira više tonova odjednom u zraku počinje ‘ples’ svih tih raznobojnih, neobičnih i ukusnih mirodija, koje na prilično vjeran audio-vizualni način prikazuju što se to događa u našim ustima kada jedemo neku od tih kombinacija. Kako je izveden cijeli ovaj projekt, možete pogledati u sljedećem videu.

The Making of ‘The Sound of Taste’ – video nastanka:

TAGOVIčarobni video eksplozija okusa hrana mirodije prekrasno reklama začini

Komentiraj