Dizajn

BTTF

Banner300


Back to the future: U Miamiju se gradi prva svjetska “nebeska luka” za leteće automobile

Piše , Objavljeno

Budući stanovnici Paramount Miami World Centra, kondominijumske zgrade od 600 jedinica, koja je trenutno u izgradnji, mogli bi biti prvi u svijetu s privatnim skyportom za korištenje, javlja televizijska postaja WSVN.

Leteće automobile čekamo od vremena kad smo kao klinci prvi put pogledali “Back to the future”, a čini se da je budućnost stigla! Naravno, leteći auti neće nikada poletjeti ako nemaju i sigurnu luku za sletjeti. I dok bi se za to mogli poslužiti heliodromima,  parking na nebu daleko je veća fora.

“Sve otkako su The Jetsons izašli, Amerika govori o letećim automobilima”, rekao je Daniel Kodsi, izvršni direktor i razvojni partner Paramounta Miami World Centra. “To je nešto što vas inspirira, nešto o čemu razmišljate kada gradite projekt. Govorite: ‘Pa, kakva je budućnost? Što će se dogoditi u budućnosti?”

“Rekli smo,” Kakva prilika da pretvorimo našu krovnu terasu u neku vrstu ‘Jetsonsa’, nebeske luke gdje mogu slijetati leteći auti? ”

Kodsijeva tvrdnja o postojanju tehnologije koja je potrebna za leteće automobile je točna, ali vremenski okvir za komercijalnu uporabu letećih automobila još uvijek se mjeri u desetljećima, a ne godinama. No, čak i ako leteći automobili ne budu na tržištu za privatnu upotrebu ili u taxi službi prije 2030ih ili kasnije, za planiranje infrastrukture nije prerano.