Dizajn

that's ill: indie art za džabe

Banner300


Illectricity festival: nauči stvarati pixel art i partijaj uz zvuke indie igara

Piše , Objavljeno

Zagrebački audio-vizualni festival Illectricity u svom 12. izdanju donosi hrpu sadržaja, a naglasak je na edukativnoj komponenti programa u obliku besplatnih radionica.

Osim glazbenog stvaralaštva, jače se promovira i indie gaming kojim se želi približiti svijet video igara klupskoj publici – jer svi znamo da se u rasplesanim klupskim glavama kriju ogromni bunari kreativnosti.

Mi smo oduševljeni pixel artom jer nas ta vrsta umjetnosti nevjerojatno asocira na djetinjstvo – kada su nas roditelji nagovarali da idemo u goste jer “oni imaju kompjutor i Prahistorica i Lotus”.

Računalne igre su svuda, blockbuster igre sve više teže što realnijem prikazu, ali nama daj piksele i mi smo sretni. Zato cijenimo indie gaming zajednicu jer, uz vrhunski pixel art, pokušavaju inovirati na području pričopričanja i gaming mehanizama.

Ako želiš raditi pixel art, prijavi se na radionicu “Pixel Art strikes back” pod pokroviteljstvom Pickboxa, gdje će te grafički i indie game dizajner Ante Šimić uvesti u ovaj poznat, ali nedovoljno istražen svijet.

Svi polaznici će proći kratku povijest gaminga, indie pokreta i pixel arta te praktično proći i kroz proces realizacije Avalona, Šimićevog vlastitog pokreta – 2D platformske avanture.

0

Ante Šimić je i glavni grafički dizajner na hrvatskom startup projektu Pickbox, prvoj regionalnoj online streaming platformi za gledanje serija i filmova, a njegov rad ste vidjeli i u vizualnim rješenjima CFSN kolektiva za koji je i nagrađen.

Svaki polaznik radionice mora sa sobom imati računalo s Photoshopom (i osnove istog softvera u malom prstu), a ako imaš Wacom ili neki drugi tablet za crtanje – pomaže.

Termini radionice u nastavcima su 10., 17. i 24. studenog, kao i 1. prosinca, u trajanju od 19 do 22 sata. Radionice se održavaju u Pogonu – zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade, u Ulici kneza Mislava 11 . Sav program je besplatan.

Rok za prijavu na radionice je do srijede, 9. studenog 2016. na illectricity@gmail.com.

Kada učiš, trebaš malo vremena i da se opustiš – a kako bolje nego uz party!

Prve večeri novog programa Illectricity festivala, u četvrtak 10. studenog – cijeli Funk klub na popularnoj Tkalči će biti u znaku indie gejmanja. Uz uvodno predavanje Pixel Art Strikes Back!, moći ćeš i zaigrati indie igrice koje je osobno izabrao voditelj radionice Ante Šimić, koji također ima i DJ personu – DJ Dubok će za vas u podrumu Funka puštati plesnu glazbu koja uglavnom originira sa soundtracka indie igara.

Soundtrackovi indie igara su trippy iskustva koja moraš osjetiti na svojoj koži i u svojim bubnjićima.

Illectricity, zagrebački audio-vizualni festival, u 12. izdanju traje duže nego ikada do sada i u više od mjesec dana, od 6. studenog do 9. prosinca, donosi sjajan glazbeni program, bogat raspored radionica i audio-vizualnih projekata kojim obilježava cijeli Zagreb. Više informacija potražite na Facebook stranici festivala.

I ne vjerujte pikseliziranom Bartu Simpsonu.

Screenshot_7

Komentiraj