Dizajn

umjetnost i hakl

Banner300


Nike i Kaws su dobitna kombinacija za savršene košarkaške terene

Piše , Objavljeno

Nike i KAWS su dobitna kombinacija za savršeno košarkaško igralište!

Naime, u velikoj kampanji ‘New York Made’ Nike je odlučio financirati i unajmiti super poznatog streetart umjetnika pod imenom – KAWS. Dva preuređena igrališta s muralima osvanula su na ulicama Manhattana. Za one kojima je KAWS nepoznato ime možda će prepoznati umjetnika kroz njegove starije radove.

fotka 01

Brian Donnelly je već dobro poznata njuška u svijetu streetarta. Karijeru je počeo graditi kao jedan od freelance crtača pozadina u Disney radionici. Početkom 90-ih počeo je s graffitima i nešto malo manje legalnom karijerom. No onda su uletjele ponude i dizajniranja reklama na autobusima, reklama uz ceste, govornica i sl. Na vidjelo je izbio 1999. godine kada je dizajnirao igračke od vinila za Bounty Hunter kompaniju iz Tokija. Nakon toga je širio biznis na području Japana. Otvaranjem novih vrata počele su pljuštati ponude sa svih strana pa smo ga imali prilike vidjeti u suradnjama s brendovima kao što su Nike, Supreme, Burton, DC Shoes, Vans, Kung Faux i A Bathing Ape. Uz to je dizajnirao i limitirane serije boca za Hennessy i Dos Equis, a pomogao je u dizajniranju parfema koji je izbacio Pharell Williams. Ukratko, lik je zvijer. Kako na poslovnom tako i na onom bitnijem – umjetničkom području.

fotka 02

Osim što je uređenje košarkaških igrališta bilo dio kampanje, Nike je usput uklopio i proslavu otvorenja nove trgovine. Iskreno, mislim da Nike nije mogao odabrati bolju osobu da sredi igrališta. Ipak je to mrcina od površine za iscrtati, a ako se gledaju iz ptičje perspektive možemo vidjeti obrise popularnog Elma i Cookie Monstera iz Ulice Sezam. U apstraktnoj i jednostavnoj verziji. Kako god bilo i što god bilo nacrtano vjerujemo da će privući ekipu da zaigra 3 na 3. Nas bi sigurno privuklo. Bez obzira na fizičko stanje i talent.

fotka 04

fotka 03

Related članak: Najbrutalniji košarkaški tereni na svijetu!

TAGOVIkošarka sport tereni

Komentiraj