Lifestyle

litvagram

Banner300


Fotografije post-sovjetskog noćnog života – evo suosjećamo sa suzom u oku

Piše , Objavljeno

Braća Slaveni sa Slavoruma nam dali heads up, ali priča o post-sovjetskom noćnom životu je pronašla put i do sajtova koji se bave dizajnom i estetikom.

Jer ovo roka!

Andrew Miksys je rođen u Seattleu. Roditelji su mu iz Litve, a on se u svom životu susreo sa željom da prokopa po prošlosti svoga naroda. Prvo je posjetio Litvu 1995. godine. Jednom kad dođeš u zemlju bivšeg sovjetskog bloka, vuče te nazad zauvijek. Tako se Andrew odlučio za još jedan posjet 1999. godine.

Tada je otkrio jedan seoski klub. Ne pričamo o nogometnom ili košarkaškom klubu, pričamo o disku. Suočen s potpuno drukčijom stvarnosti od one na koju je navikao u Americi, odlučio je zabilježiti tamošnju scenu kamerom.

Pogledaj ti to bogatstvo modnog izričaja. Kao da smo kroz život susreli ove likove već negdje.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Izdana je i knjiga DISKO u kojoj se nalaze i ove fotke. Naravno da u Litvi baš i nisu najljepše prihvatili ovakvu vrstu dokumentarističkog pristupa stvarnosti jer zašto bi se slavila mlada kultura i ljubav u tradicionalnim zemljama? Podsjeća nas na još neke zemlje.

Andrew je izjavio kako njegove fotografije slave povijest. Mi se slažemo. Gle stila, gle života. Ne treba bježati od istine.

E da smo barem raspoloženi poslikati ono što vidimo danas u izlascima pa da to objavimo za dvadesetak godina – isto bismo prošli kao i ovaj gospodin.

Ako te zanima njegov rad, baci oko na službenu stranicu, ali i Instagram profil.