Lifestyle

nikako, ali probaj ovo

Banner300


Kako spasiti situaciju nakon slanja poruke koju nisi htio poslati

Piše , Objavljeno

Stvari imaju tendenciju krenuti krivo kada je alkohol u igri. Još ako pritom imaš mobitel kraj sebe, a najčešće imaš, sigurno su makar jednom krenule krivo na način da si odlučio kako je sada najbolje vrijeme za poslati neku važnu poruku.

Tako je moja prijateljica (khm) prilikom jednog izlaska na faksu, oko 4 ujutro, poslala profesorici mail u kojem se ispričava što sutra neće moći pristupiti kolokviju. U isprici je navela da je izašla van i nije sigurna da će se probuditi na vrijeme te da se  nada da će joj ova izaći u susret s još jednim rokom.

Ne znam što je ta moja prijateljica u tom trenutku mislila, ali pokazalo se da iskrenost nije uvijek najbolja opcija.

To je samo jedan od primjera užasno glupih odluka na koje dođeš pijan, ali najčešće problematične poruke budu slane na broj bivše/bivšeg ili osobi s kojom si trenutno u nekom (nedefiniranom) odnosu. U slučaju da si van izašao/la posvađan/a sa svojom boljom polovicom, vjerojatno ćeš se sjetit neke jako pametne stvari koju si zaboravio/la reći tokom svađe.

via GIPHY

Koliko god se poruka činila smislenom u trenutku dok je pišeš, čim staviš palac na taj send shvatiš da je to vjerojatno najgluplja stvar koju si mogao napraviti. Ili si toliko pijan da ne shvatiš istog trena, pa pošalješ jedan fini lanac poruka.

U svakom slučaju, s jutrom dolazi kraj. Pijanstva makar. Otvoriš oči, lagano te boli glava jer mamurluk nije još u svojoj ful snazi, i hvataš mobitel. Sasvim ležerno, u blaženom neznanju jer jučerašnje su poruke isparile  iz tvog sjećanja skupa s alkoholom. No ovo blaženo neznanje kratkog je vijeka. Uskoro ti postaje jasno što si napravio i pitaš se…

via GIPHY

Kako spasiti situaciju?

1. Ne pretvaraj se da se ništa nije dogodilo

via GIPHY

Jedna od najgorih grešaka koje možeš učiniti je da se pretvaraš kao da se ništa nije dogodilo nadajući se da osoba nije primjetila. To što ne reagira ne znači da nije primjetila nego da je dovoljno pametna da ne ulazi u rasprave s  pijanom osobom. Jedino što možeš je biti muško (čak i ako si žensko), i preuzeti odgovornost za pijanog sebe.

2. Ispričaj se 

via GIPHY

Jednom kad si odlučio/la suočiti se sa situacijom, jedino što ti ostaje je ispričati se. Bez obzira stojiš li i dalje iza toga što je pisalo u poruci (a stojiš jer općeprihvaćena istina je da pijan kaže što trijezan misli), ispričaj se. Što god da si htio reći, postoje bolji načini i vrijeme.

3. Budi kratak i ne pokušavaj se opravdavati

Ako misliš da situaciju koja te natjerala da šalješ poruku na prvom mjestu treba prokomentirati, ispričaj se, pokušaj našaliti na vlastiti račun i pitaj možete li razgovarati o tome uživo. Ako pristane, reci iskreno što te muči i kako stvari stoje. Makar ćeš znati na čemu si i nećeš imati potrebu to raspravljati kada se sljedeći puta napiješ.

Al, opet… Koga mi lažemo.

4. Ostavi mobitel kod kuće ili daj frendu na čuvanje

via GIPHY

Svi dobijemo free pass kad nešto prvi put zeznemo, ali očekivati da nam se konstantno prelazi preko naših gluposti je pomalo nezrelo i definitivno ne pomaže tvom ugledu kod dotične osobe. Ako misliš da se ne možeš kontrolirat pijan, pomogni sam sebi dok si trijezan i pusti taj mobitel kod kuće. Nećeš ništa bitno propustiti, nećeš živcirat društvo konstantnim buljenjem u mobitel, a selfije uvijek može fotkati i netko drugi.

 

TAGOVIizlazak pijane poruke

Komentiraj