Klopa & Cuga

postani kralj svakog roštilja

Banner300


7 jednostavnih i pametnih trikova pomoću kojih ćete postati pravi roštilj majstor

Piše , Objavljeno

Roštilj majstor (također poznat kao BBQ Daddy) glavna je zvijezda svakog druženja koje uključuje meso i roštilj. Ulogu grilll majstora muškarci shvaćaju ozbiljno, a roštilju pristupaju s neuobičajenom razinom koncentracije i ljubavi koju pokazuju na rijetko kojem polju.

Ukoliko želite biti najbolji u grill igri, obratite pozornost na ove korisne savjete i ostanite zapisani u povijesti vašeg društva kao ultimativni “man around the fire”.

Next best thing to being a fireman.

1. Baci svoju četkicu za roštilj, koristi luk

Svaki pravi majstor roštilja zna da četka za roštilj nije njegov prijatelj. Zapravo, te ružne male četke mogu biti i opasne po vaše zdravlje. Ponekad se čekinje otrgnu i završe na vašoj hrani, koja onda završi u vama, a vi završite na hitnoj.

Nešto neobičnija, ali mnogo sigurnija i bolja alternativa za čišćenje roštilja je – luk. Kombinacija vlage i kiselosti luka uklanja masne ostatke s roštilja. Na taj način možete sigurno kuhati za svoje prijatelje, a bilo kakvi izleti u bolnicu najčešće se mogu objasniti kombinacijom testosterona i alkohola.

Screenshot_10

2. Podignite hot dog na jednu novu razinu

Screenshot_11

Postoje dva načina za savršeno kuhani hot dog kada je u pitanju roštiljanje. Prvi je da ih prethodno prokuhate, nakon čega ih kratko bacite na roštilj i imate savršenu hrenovku.

Druga je spiralna metoda. Kroz hot dog (ili ćevap) stavite drveni štapić, a zatim ga po dužini zarežite na svakih par centimetara. Zatim izvucite štapić i pecite kao i obično. Utori na hrenovci (ili ćevapu) su savršeni za punjenje topljenim sirom ili čilijem, ako volite ljuto.

3. Koristi toplije i hladnije djelove roštilja na svoju korist

via GIPHY

Ako ste početnik u svijetu roštilja, vrijeme je da od vas napravimo muškarca. I to ćemo učiniti tako što ćemo locirati vruće točke vašeg roštilja.

Vruće točke su područja na roštilju koja najtoplije griju. Upravo ova mjesta su najbolja za početak kuhanja mesa, jer će lagano opržiti svaku stranu. Zatim ih premjestite na hladniju stranu gdje možete završiti roštiljanje bez da meso zagori.

Ako ne znate prepoznati koje je najtoplije mjesto na vašem roštilju, isprobajte ovu metodu: pokrijte cijeli roštilj fetama kruha. Ispod feta koje završe kao spaljeni tost su vaše vruće točke. Čestitamo. Sada si muškarac.

4. Za savršene odreske, sol ti je prijatelj

Pogotovo ako si kupio odreske po povoljnoj cijeni, sol će ti pomoći da taj komad mesa bude najbolja moguća verzija sebe. Sat vremena prije roštiljanja, dobro posoli to čudo. Možeš koristiti morsku sol, a možeš koristiti i kuhinjsku, nemoj se bojati prosuti desetak prstohvata gore. Ionako ne ide takav na gril.

Nakon petnaestak minuta ćeš primijetiti da se voda izvlači na površinu odreska. Proteini se razgrađuju, a odrezak će imati bolji okus. Sat vremena kasnije i vidjet ćeš lokve na površini odreska. Prospi tu vodicu (koja ti je mogla kapati na ugljen), isperi odrezak, dobro ga osuši čistom krpom ili papirnatim ručnicima te ga začini kako želiš.

5. Pusti hranu da odmori

Nemoj se baciti na žderanje istog trena nakon skidanja mesa s roštilja. Ako ga zarežeš odmah, izgubit ćeš sočnost odreska jer će sokovi zbrisati van. Pusti ga malo da odmori, popij si koji gutljaj, pospremi što možeš i onda klopanje.

6. Usavrši makar jedan jednostavan desert na žaru

Screenshot_12

Zaigrajte se. Ćevapi i odresci su vječni, ali ono što čini razliku između dobrog majstora roštilja i boga roštilja je – desert.  Postoji mnogo lakih stvari koje se mogu napraviti na roštilju, kao što je ananas na žaru preko kojeg ide sladoled od vanilije. Ali ako želite zadiviti ekipu (čitaj: žene) napravite joj američku poslasticu- banana s’mores koji su jako jednostavni, a bolesno ukusni.

Narežite bananu po dužini, ali ne do kraja. Želite da koža banana drži sve sastojke tijekom kuhanja. Zatim gurnite tamnu čokoladu i marshmallows u prorez. Zamotajte sve skupa u aluminijsku u foliju i ostavite na roštilju dok ne postane gnjecavo, oko 10 minuta.

7. Roštilj majstor nije samo kuhar- on je zvijezda!

…i treba to pokazati! Uvježbaj svoj pobjednički ples ili nauči žonglirati mesom prije nego ga baciš na roštilj. Ti si čovjek s talentom i ljudi te trebaju slaviti!

TAGOVIgrill roštilj

Komentiraj