Klopa & Cuga

daj nam kutija pet

Banner300


7 najboljih pahuljica za doručak koje jedemo cijeli dan, svaki dan

Piše , Objavljeno

Imamo tu jednu bolnu točku. Ona se zove pahuljice za doručak.

Savršen dan? Buđenje. Gledanje crtića. Pražnjenje kutija i kutija pahuljica za doručak dok gledamo crtiće. I tako cijeli dan.

Ne možemo kupiti pahuljice i pojesti samo jednu zdjelicu. Pogotovo ne možemo onu preporučenu porciju od tridesetak grama pahuljica s nešto mlijeka. Nama ne treba zdjelica, nama treba zdjela za salatu. Ova ljubav prema ugljikohidratima nas često sabotira u postizanju idealne tjelesne figure, ali nije nam toliko važno jer cerealse volimo svake godine cijele godine, a na moru smo ionako tjedan dana godišnje.

Evo naše selekcije top 7 pahuljica za doručak koje po nama nisu samo za doručak, već i za ručak i večeru. Zaustavimo diskriminaciju nad pahuljicama za cijeli dan. I ne, na ovom popisu nema “zdravih” pahuljica jer takvo što ne postoji. Ako želiš u formu, ni granola ni ništa s natpisom Fitness nije za konzumaciju – to su samo loše pahuljice. Ili jedi ove naše ili jedi nešto superzdravo, nemoj ovo između.

(btw ovo nije sponzoriran članak jer kao što vidite, ima masu konkurentskih kompanija – ali ako nas netko želi okupati u pahuljicama, pošaljite nam kutije i kutije, na petom smo katu)

7. Brundo

brundo

Brundo je stavka iz djetinjstva koja neće tako skoro otići igdje. Sve ove brandirane pahuljice su bile skupe našim roditeljima, a mi nismo baš voljeli obični cornflakes (osim natopljen šećerom, tužite nas). Next best thing koja se uklapa u budžet? Brundo od osječke Slobode. Još uvijek je na tržištu, još uvijek ima teksturu kao pseća hrana (ne pitajte nas kako znamo kakvu teksturu ima pseća hrana), ali Brundo je prvak kada se dovoljno vremena natopi u mlijeku. Ključ uspjeha? Ne smije se natopiti ni premalo ni previše. Sweet spot je negdje između 1:30-1:45 sekundi. Mi uglavnom ne možemo čekati pa si izrežemo nepce. Svejedno ga volimo baš baš.

6. Froot Loops

froot loops

Froot Loops nam je bio najdraži kad smo bili klinci. Reklame smo viđali na Cartoon Networku, mali toucan maskota je uvijek bio simpatičan, a šareni kolutići su izgledali zabavno i zdravo. Mlijeko su pretvarali u umjetničko djelo duginih boja – bar nam tako sjećanje stoji negdje u pozadini mozga iako je stvarnost znatno drukčija. Previše šećera, malo vlakana, još su i tužili belgijsku kompaniju koja je razvila Fruity Loops program za glazbenu produkciju koji je morao promijeniti ime u FL Studio. Posve jasno zašto nam nije u top 5, ali i danas ćemo ih uzeti ako nema ništa drugo s vrha liste.

5. Nesquik Duo

nesquik duo

Postoje Nesquik pahuljice različitih oblika, a i uglavnom nismo likovi za loptaste pahuljice jer se teže natapaju mlijekom, ali Nesquik duo nam je najdraži od svih Nesquik pahuljica za doručak upravo zbog svoje dualističke prirode. Dualizam je u svima nama. Dobro i zlo, samopouzdanje i kompleksi, čokoladno i bijelo-čokoladno. Sve što nam treba. Kad nestane kokica uz film, Nesquik Duo je najbolji snack, spasio nas iz škripca hrpu puta.

4. Lucky Charms

lucky charms

Ovog baš i nema na našem tržištu osim po nekim specialty storeovima, ali ponekada se itekako isplati dati 10 eura za kutiju koju stučemo u jednom danu. Većina kutije je ispunjena običnim kolutićima koji sami po sebi nisu ništa posebno, ali je uletio u igru irski vilenjak i ispunio sve sitnim šarenim marshmallowsima. Kada bi kompanija koja stoji iza ovih pahuljica proizvodila kutije u kojima je barem 50 posto marshmallowsa i 50 posto ostalih pahuljica – ovo bi bio doručak šampiona koji bi lako zauzeo prvo mjesto na našoj listi. Ali eto, marshmallowsa nam je premalo.

3. Honey Cheerios

cheerios

Obične Cheeriose smo jeli samo jednom. I okej su. Ništa posebno. Kao ima vlakana. Zdravo je kao. Ali onda je došla pčelica i promijenila sve. Ove pahuljice volimo od djetinjstva, medeni okus stvarno daje posebnu notu kolutićima koji su nam pak puno draži od jednako medenih Kellogsovih Smacksa (to su vam one s kul žabom) koje ionako ne viđamo često na hrvatskim policama. Bilo bi zeznuto da više volimo Smackse, a nema ih baš na tržištu. Ovako je sve u redu sa svemirom, Honey Cheeriosi i mlijeko su savršeni partneri, a kad nema mlijeka… wait for it… slijedi šokantno priznanje… okej su i s vodom. Ne previše naravno.

2. Cini Minis

cini minis

Sjećamo se ovih s mađarskog Cartoon Networka kada je kuhar ludio kako bi napravio savršene cerealse. I skoro je uspio. Broj 2 na našoj listi, ove pahuljice u obliku mini tostova s okusom cimeta su skoro savršene, tekstura im je dobra, taste i aftertaste isto, a cijena im je također pristojna. Oko 25 kuna za 375 grama. Taman za jedan obrok. Napomena: nemojte kupovati jeftine i fejk Cini Minise s cimetom u našim trgovačkim centrima. Često imaju neku nacrtanu životinju i možda se učini kao dobra ideja – ali nikad nije dobra ideja varati Cini Minise.

1. Lino Pillows punjen linoladom

lino pillows

Ovo je jednostavno varanje. Od loptica jedino što manje volimo su jastučići jer se gotovo nikad ne mogu natopiti mlijekom onako kako mi to želimo, ali Lino Pillows su savršeni. Grizeš, žvačeš, a unutra je prekrasna linolada. Bolje od ovog jednostavno ne ide. Čak i kad se nakon pravog ručka (što je nama Lino Pillows, ali vama je vjerojatno prava kuhana i pečena hrana) zaželiš nečeg slatkog, nećeš požaliti ako samo uzmeš ovaj Lino Pillows na suho umjesto neke čokolade ili nekog keksa. Hvala hrvatskim kompanijama koji misle na nas pahuljoljupce.

Koje su tebi najdraže pahuljice?

TAGOVIcereals doručak hrana hrana top lista Hrvatska idesh jede i pije pahuljice za doručak