Klopa & Cuga

HLADNA KAVA + IZNENAĐENJE ZA KUĆNOG LJUBIMCA

Banner300


Budi cool uz NESCAFÉ Frappe

Piše , Objavljeno

Jeste li znali? 1 od 4 potrošača kave u Hrvatskoj barem povremeno pije neku vrstu hladne kave, dok 1 od 10 potrošača kave pije samo hladnu kavu*.

Istraživanje o navikama ispijanja hladne kave, koje je provela kompanija Nestlé** pokazuje da nas vrućine ne sprečavaju da uživamo u kavi – gotovo 60 posto ispitanika konzumira istu količinu ovog napitka tijekom ljetnih mjeseci, kao i za vrijeme drugih godišnjih doba. To pokazuje kako je kava u kombinaciji s lijepim vremenom pun pogodak, neovisno je li je riječ o toplim ili hladnim okusima. Kroz godine i kod nas je hladna kava, NESCAFÉ Frappe ušao u kafiće i postao omiljeni kaveni napitak za vruće ljetne dane.

Stanujete u Zagrebu i imate kućnog ljubimca? Imamo super vijest za vas!

Dođi sa svojim kućnim ljubicme na Café de Matoš vikendima od 27.07. do  01.09., cooliraj uz NESCAFÉ Frappe i počasti svog ljubimca s Purina dental stikom.

POVIJEST HLADNE KAVE

NESCAFÉ je omiljena marka kave u svijetu u kojoj uživaju pojedinci i obitelji u više od 180 zemalja svijeta. Brend kave NESCAFÉ tržištu je prvi puta predstavljen 1938. godine. Nazvana po prva 3 slova Nestlé kompanije i dodavanjem nastavka „café“, NESCAFÉ je postalo novo ime za kavu. Svakoga dana širom svijeta popije se 1,6 milijardi šalica kave, što je najbolja potvrda truda i rada koji stoje iza svake šalice koja nas ujutro razbuđuje, tijekom dana veseli, a navečer daje dodatnu energiju.

Iako sada možda zvuči nevjerojatno, nekada, kada biste rekli „kava“, nije bilo nedoumica na kakvu se točno kavu misli a danas kava ima toliko uzbudljivih verzija. Među popularnim vrstama bez kojih je danas nezamislivo uživanje je NESCAFÉ, nastao u Grčkoj prije vise od 60 godina, miješanjem kave s hladnom vodom i kockama leda.

nescafe_cool_2

Pitate se otkud ideja za čuvenim NESCAFÉ Frappe i kako je točno nastao?

To se dogodilo još davne 1957. godine, kada je na sajmu trgovine u Solunu, jednog toplog rujanskog dana, Dimitris Vakondios, zaposlenik kompanije Nestlé, želio napraviti svoj uobičajeni Nescafé Classic napitak, ali nije imao pri ruci toplu vodu. Priča je mogla završiti ovdje, ali srećom u tom trenutku kompanija Nestlé je prezentirala novi čokoladni napitak koji se pravio pomoću šejkera, te je Vakondios iskoristio taj isti šejker za pravljenje svoje kave sa hladnom vodom. I ostalo je povijest.

Toplo vrijeme donosi potrebu za čestim rashlađivanjem omiljenim napicima, a mnogima je to upravo NESCAFÉ Classic, koja je proizvedena od vrhunskih zrna kave porijeklom iz Brazila.

Ukoliko i vi želite svojim gostima ponuditi hladu kavu imamo savršen recept za vas koji se može pripremiti za svega par minuta.

Sve što vam je potrebno kako biste napravili savršen napitak u vašem kafiću je:

1. Uspite sadržaj NESCAFÉ Classic vrećice i jednu vrećicu šećera (5g) u NESCAFÉ staklenu čašu.
2. Ulijte 50 ml (širina palca) jako hladne vode
3. Izmutite blenderom dok ne dobijete finu, ne pregustu, kremu.
4. Dodajte jako hladnog mlijeka, 4-5 kockica leda i slamku.

Varijacije su beskrajne, pa se u Frappe može dodati i šlag, a za pravi doživljaj može ga se kombinirati sa sladoledom omiljenog okusa i vaš savršeni napitak za tople dane je gotov.
Uživajte u ispijanju kave, koja dokazano djeluje kao blagi stimulans na mozak i tijelo, povećavajući pažnju i koncentraciju.

*(Izvor: Ipsos, nacionalno reprezentativan uzorak 15+, Srbija/Hrvatska, septembar 2017)
**Istraživanje pod nazivom „Coffee – Cold Consumption“ provedeno je u kolovozu 2016. godine za potrebe kompanije Nestlé Adriatic, a proveo ga je GfK.

Sponzorirani članak