Klopa & Cuga

idesh pub hopping

Banner300


Čiča miča gotova je naša pubska priča: riješi kviz i saznaj koja si pivska grupa

Piše , Objavljeno

Idesh pub hopping avantura je završena! Za sada. Priznajemo, nismo stigli popiti pive u svim pubovima kojima smo htjeli, ali to znači samo 2 stvari:

1. Precijenili smo svoj cugerski kapacitet.
2. Zagreb ima puno pubova.
2. Cura/dečko nam sere.

Za svoj prvi uredski pub hopping zadatak odlučili smo posjetiti i upoznati se s
ekipom ispred i iza šanka 5 zagrebačkih pubova. Mjesta smo izabrali što osobnom
preferencijom, što slušajući preporuke, a jedini uvjeti su bili da se radi o tematski, programski i estetski posve različitim mjestima, kojima je zajednička samo jedna stvar- ljubav prema pivi.

Naš izbor, nakon iscrpnog vijećanja, sveo se na Tolkien’s House, Craft Room, Harat’s,
The Beertiju i Sheridan’s pub. Zanimalo nas je sve o tim pubovima i njihovim pivima pa smo pripremili bilježnice, naoštrili olovke (zvuči bolje nego uzeli mobitel i stisnuli play na diktafonu) i zaputili se žedni u jedan za drugim.

Osim što smo se veselili ovome zadatku iz logičnog razloga što idemo pit pive “po službenoj dužnosti”, zanimalo nas je kako i gdje stoji zagrebačka pubska kultura u odnosu na neke druge, poznatije pivske gradove.

Imamo li uopće pubsku kulturu? Kako se razvija? Koja su najbolja hrvatska craft piva? Koliko zapravo Hrvati piju i koje su pive najpopularnije?

Sa svim tim, i više pitanja, krenuli smo u ovaj istraživački zadatak. Trijezni, nadobudni i željni upijanja piva, ovaj, znanja. Nakon 5 pubova, 10 + sati cuganja i razgovora s različitim simpatičnim ljudima, vratili smo se puni priča i dojmova, i to ne (samo) onih pijanih. Kroz naše pivsko putovanje proveli su nas konobar koji radi u istom pubu više od 20 godina, Rus, Irac i drugi, a o svima njima i njihopvim pričama izvještavali smo u našim reportažama koje smo vam donosili dva puta tjedno.

O najstarijem zagrebačkom pubu i njegovoj duši, Zoranu, slušali smo u Tolkien’s Houseu.

goran i franjo

U Harat’su Rus Dmitrije nas je skroz ponizio u cuganju i otkrio koje su glavne razlike kad piju Rusi i kad piju Hrvati. To pročitajte ovdje, a sljedeći puta kada odete u Harat’s, daj nam osvjetlajte obraz!

IMG_1429-1

U Craft Roomu smo jeli čips od svinjske kožice i saznali sve o hrvatskim craft pivima i prvoj hrvatskoj pivskoj ulici- Opatovini.

IMG_1346_lzn

U Beertiji smo popili jedno previše pa se zapričali s kipovima Bowieja i Hendrixa.

dav

Sheridan’s je bio zadnja stanica i kako to obično biva na zadnjoj cugi ili dve, pričalo se  o ljubavi, politici, životu…

mde

Zaključak ove naše male, ali slatke pivske priče je da Zagreb ima dosta dobru pubsku scenu koja je sve popularnija, a izbor piva davno je nadmašio ona standardna industrijska. I najizbirljiviji pivoljupci u Zagrebu mogu naći svoju pivsku oazu, a ako se još uvijek ne možete odlučiti, za vas smo smislili kviz koji će vam ovisno o vašim odgovorima reći koji vam pub najviše odgovara.

Idesh! avantura po pubovima je gotova. Klikni na #ideshpubhopping i provjeri koje smo destinacije obišli.

I da, ne zaboravi nas zapratiti na Instagramu – @idesh_magazin!

TAGOVIidesh pub hopping pub quiz zagrebački pubovi

Komentiraj