Klopa & Cuga

pass the heinz

Banner300


Nakon što vidite koliko šećera ima u pakiranju kečapa – nećete ga više jesti

Piše , Objavljeno

Pripreme za ljeto traju, počeli smo birati što jedemo, podivljamo samo nekoliko puta tjedno, ali jedna stvar koja je konstanta u našoj prehrani je kečap. Godgiven umak koji svako jelo čini boljim je od danas na našoj crnoj listi.

Pogledaj samo ovaj tweet i sve će ti biti jasno, ne moraš ni čitati dalje. I jasno da piše sve na etiketi koliko šećera ima unutra, ali potpuno je druga stvar kada to vidiš.

Jedna žlica kečapa ima četiri grama šećera. To je više od keksa s komadićima čokolade. Žlica kečapa bi trebala biti serving size, ali tko stavlja kečap žlicom i tko bi stao na samo jednoj žlici?

.

Okej, ovdje je Heinz na tapeti, ali realno – svaki kečap je jedno prekrasno zlo.

Doziranju kečapa ne pomaže ni činjenica da dolaze u plastičnim bocama. Nekoć su dolazili u staklenim bocama, ali su se potrošači žalili da kečapu treba previše vremena da nađe put od boce do vašeg sendviča/burgera/štogod. Danas stisneš kečap i brzo napraviš poplavu.

Zašto piše jebe u lyricsima?

Postoje zdravije varijante kečapa s manje šećera, postoje začini, postoji puno načina na koji možete smanjiti unos nezdrave hrane. I možete si reći “ma ja to samo malo pomalo, malo šećera nikog nije ubilo” – ali kalorije se nakupe. Malo kečapa s previše šećera, malo kave s mlijekom koje ima kalorije pa još dodaš šećera unutra i tako par puta dnevno i evo ti problema. U redu je jesti ono što voliš, svjesno i namjerno, ali znajte što jedete. Mi bismo radije pojeli i sendvič (bez kečapa) i taj keks s komadićima čokolade. #cookiemonster

I tako je “Pass the Heinz” uzrečica dobila novo značenje sada kada znamo da bi bilo pametnije propustiti ga u životu.

Svi moramo naučiti čitati etikete – zbog našeg zdravlja i zdravlja naše djece. Koja će doći nekad kad nađemo ljubav svog života. Ako ijedna žena bude mogla podnijeti količinu luka koju natrpamo u sendvič uz rajčicu jer ne jedemo kečap.

Da ne budemo babaroge, evo jedna reklama s Matt Le Blancom dok još nije bio Joey u prijateljima.

.

TAGOVIfitness kečap zdravlje

Komentiraj