Klopa & Cuga

nutella ela e e

Banner300


Potajno promijenili recept za Nutellu – Internet poludio kao da su svi mačići nestali s lica Zemlje

Piše , Objavljeno

Danas je pokisli, sivi, tmuran dan kada mislimo samo na hranu. Već smo pisali o božićnom Pepsiju s okusom torte, a sada prelazimo i na svjetski fenomen koji dolazi u obliku kremastog namaza. Naravno, svi znamo da pričamo o Nutelli.

Nije u pitanju dobra vijest – u Ferreru su odlučili kako je vrijeme da se promijeni recept Nutelle. I to potajno, bez ikakve najave. Fanovi Nutelle su toliko hardkor da su primijetili promjene u postocima određenih sastojaka, svi smo ljuti jer su napucali udio šećera i masti, a smanjili udio lješnjaka.

Ferrero se brani objašnjenjem kako su napravili “profinjeniji” recept, kako je ovo samo dotjerana verzija te da je nutritivna vrijednost gotovo jednaka kao i prošla – “slabija” verzija Nutelle.

Udio obranog mlijeka u prahu je povećan sa 7.5 posto na 8.7 posto, a udio šećera je povećan s 55.9 posto na 56.3 posto.

Iako je već katastrofalan udio šećera bio prisutan u Nutelli, nakon povećanja se čitav Internet pobunio. Koliko god bila fina, preskočite Nutellu, nije napravljena da ju se konzumira svaki dan.

Već ranije se Nutella kritizirala zbog upotrebe palminog ulja koje se povezuje s nastankom raka te oštećivanjem okoliša.

Svi kritiziramo, nitko nije sretan, ali kada zamirišu palačinke – svi znamo na što svi mislimo. Sigurno ne na Nussano s donjih polica trgovačkih lanaca.

TAGOVInamaz nutella prehrana šećer tajni recept zdravlje

Komentiraj