Klopa & Cuga

Banner300


Sretni i (manje) debeli: pizza zdravija za doručak od pahuljica

Piše , Objavljeno

Evo, napravili smo spontani pizza party u uredu kada smo čuli ove vesele vijesti. The Daily Meal je objavio kako je pizza zdraviji izbor za doručak od većine pahuljica.

Kad malo razmislimo – ima potpuno smisla. Pahuljice su praktički desert dok je pizza zaokruženiji obrok (pogotovo ako naručiš cijelu, jer je okrugla, kužiš, ne, evo prestat ćemo) jer sadrži i proteine i ugljikohidrate, a u povrću se nalaze još neki korisni “dodaci”. Naravno, ne treba se pretjerivati. Što je često slučaj s pahuljicama. Znaš one oznake na kutiji? Piše “po obroku/per serving” – naravno da se to odnosi na možda 30 grama pahuljica u decilitru mlijeka. Koja normalna osoba pojede samo toliko Kellogs Choco Popsa ili Lucky Charmsa?

fruit loops

“Iznenadit ćete se kada saznate da prosječna kriška pizze i zdjelica pahuljica s mlijekom imaju jednak broj kalorija. Samo pizza ima znatno više proteina pa ćete duže biti siti tijekom jutra. […] Također sadrži više masti i manje šećera od pahuljica pa nećete iskusiti nagli pad energije kao kada pojedete šećerne pahuljice.”

Većina dječjih pahuljica sadrži gotovo jednako šećera kao i slatkiši. Fruit Loops (s plavom pticom šarenog kljuna) se sastoji od 41.1 posto šećera. Čak se morate pripaziti i raznoraznih “fitness” pahuljica – one također imaju previše šećera. Ako pahuljice imaju više od 3 grama šećera po serviranju i manje od 6 grama vlakana – bježi!

Naravno, nemojte pretjerivati ni s pizzom, ravnoteža u svemu.

TAGOVIdoručak fitness nutricionizam pizza zdravlje

Komentiraj