Klopa & Cuga

Svako jutro...

Banner300


VIDEO DANA: 59 načina pripreme jaja (da postaneš glavna faca u kuhinji, ali i fit na plaži)

Piše , Objavljeno

Ako želite biti kompletni muškarci, morate znati i kuhati, a nama je stalo da budete kompletni(ji). Makar savladajte pripremu jaja – zdravo i jednostavno.

Jaja su jeftin i savršen izvor visokokvalitetnih proteina, puna su vitamina, minerala, dobrih masti i ostalih nutrijenata. Jedno veliko jaje sadrži 77 kalorija uz 6 grama proteina, 5 grama masti i jako malo ugljikohidrata. Nemoj jesti samo bjelanjke jer u njima su samo proteini – sve drugo se nalazi u žumanjku. Jaja poboljšavaju tvoj profil kolesterola, a sadrže i sve esencijalne aminokiseline (one aminokiseline koje tvoje tijelo ne može samo proizvesti) u dobrim omjerima. Također – drže te sitim dugo i konzumiranjem jaja za doručak možeš izgubiti tjelesnu mast na duže staze jer ćeš zbog dobrog starta kasnije kroz dan lakše unositi manje kalorija.

I onda nemaš izbora – jednostavno ih moraš jesti. A što kad ti dosadi kajgana – koju jedino znaš pripremiti?

Bon Apettit nam je priredio opširan video na koji smo posve slučajno nabasali u kojem s nama dijele 59 načina priprema jaja.

Čak i ako nemaš namjeru pripremati išta od ovoga, video je zabavan i poučan, neki načini pripreme su stvarno pretjerani i nepotrebni, neki uistinu tužni, ali

.

Koji je tvoj omiljeni način pripreme ovog veličanstvenog i zdravog obroka? Napiši nam u komentarima.

TAGOVIchef jaje kuhanje prehrana zdrava prehrana zdravlje

Komentiraj