Lifestyle

Oružje bogova

Banner300


Majstor kovač napravio je identičnu kopiju Thorova čekića Mjölnira

Piše , Objavljeno

Thor nam se ovih dana vraća u kina, a osim njegove božanske snage, vrlo će veliku ulogu u cijeloj priči igrati i slavni čekić Mjölnir, koji je u stvarnom životu prava ljepotica!

Mjölnir

Iako običnim smrtnicima Mjölnir, sveti čekić velike glave i kratke drške, ne bi pretjerano koristio u borbi prsa o prsa, nordijski bog Thor ga iskorištava na najbolji mogući način. Tajna njegova oružja jest da je izrađeno od “srca umiruće zvijezde” (po filmskom kanonu), što znači da ima težinu od otprilike 300 milijardi slonova (izračunao svjetski poznati astrofizičar Neil deGrasse Tyson) i kao takav predstavlja gotovo nemjerljivu silu.

Legenda kaže da ga, uz Thora, samo dostojni mogu podignuti (Odin, Kapetan Amerika i još nekolicina odabranih), a onaj tko ga drži u ruci, uz klasičnu smash snagu, ima i mogućnost kontroliranja meteoroloških uvjeta, putovanja kroz vrijeme, praćenja osoba i raznih drugih opako dobrih i superjunaku korisnih stvari.

Sve je to lijepo i krasno kada se čita ili gleda u Thoru, ali kako bi Mjölnir izgledao u pravom životu? Odgovore daje majstor kovač Tony Swatton, čija ekipa u Man at Arms studiju radi isključivo oružja za filmove, serije, muzeje i tematske parkove. Nakon što su kovali za Game of Thrones, Lord of the Rings i X-Men serijale, odlučili su napraviti i vjernu repliku Thorova oružja, taman prije filma!

Man at Arms – Mjölnir:

Čekić je napravljen od 10 različitih dijelova čelika ojačanog kromom i molibdenom, koji su poput puzzle spojeni u glavu oružja. Ona je ukrašena keltsko-nordijskim runama, i to procesom elektro-kemijskog nagrizanja metala, a kada se spoji s drškom, cijela stvar teži oko 9 kilograma. Naravno, to je masa šuplje glave, ali Swatton i ekipa su ostavili mogućnost da se ona napuni olovnim kuglicama, te na kraju teži velikih 90 kilograma, što bi malo tko mogao podići. Dakle, i u tom pogledu smo dobili uistinu najvjerniju kopiju Mjölnira na svijetu!

TAGOVIčekić malj mjölnir oružje oružje bogova strip strip junaci Thor

Komentiraj