Lifestyle

počni opet

Banner300


Mladi muškarci se sve manje seksaju, a evo i zašto

Piše , Objavljeno

Isprike McLovinu na upotrebu njegove njuške za naslovnu fotku, svi znamo da this boy f*cks.

Mladi muškarci se značajno manje seksaju nego što je to bio slučaj prije dvadesetak godina. Tako kaže izvještaj USA Todaya, a uzorak je 10 tisuća muškaraca i žena od 18 do 44 godine. Od 2000. do 2002. godine je 18.9 posto muškaraca od 18 do 24 godina bio seksualno naktivan. Od 2016. do 2018. je taj postotak narastao na čak 30.9 posto.

.

Trećina tih ispitanika se nije uopće seksala u prethodnoj godini.

Stručnjaci kažu kako su muškarci zapeli u produženoj adolescenciji zbog koje su i dalje zaljepljeni za društvene mreže, gaming i streaming servise. Dodaju da je tu i stres modernog života faktor, ali koliko tih stresora si sami priuštimo? Ne moraš reagirati na svaku babu na fejsu koja piše gluposti, ne moraš biti pretrpan informacijama.

Tužno. Ali istinito. Preispitaj svoje navike, bit će ti jasno da ima istine u ovom izvještaju, bez obzira kojoj grupi pripadaš.

“Danas imamo više izbora za provođenje vremena kasno navečer, a to ostavlja manje prilika za iniciranje seksualne aktivnosti. Ako su oba partnera fokusirana na društvene mreže, igranje videoigara ili gutanje televizijskih sadržaja.”

To je rekao profesor psihologije Jean Twenge za Reuters.

Dakle – manje se hrvaš bez odjeće na plahtama jer klikaš okolo umjesto da klikaš tamo gdje treba i naslikavaš se i skrolaš.

.

Nije nam to baš neka fora, što to govori o našoj snazi volje, našem umu kojem uvijek tepamo da je aktivan? Trebamo kao vrsta biti aktivniji na drugim poljima.

Rješenje? Vrlo je jednostavno. Ugasi ekrane.

Sad to treba i napraviti.