Lifestyle

Jel to za jesti?

Banner300


Novi Instagram trend pretvara bilo koju hranu u prekrasne cvjetne aranžmane

Hrana već odavno nije samo sredstvo određene nutritivne vrijednosti potrebno za naše preživljavanje već jedan od glavnih Instagram motiva, a trenutno je na vrhuncu trend protiv kojeg nemamo apsolutno ništa... efikasno!

Piše , Objavljeno

Ne znamo jel to produkt multimedijalnog svijeta i opsesije društvenim mrežama, ali izgleda kako je u današnje vrijeme bitnije kako hrana izgleda nego kakvog je okusa. Pogotovo je to slučaj s Instagramom, platformom koja svoj zvjezdani status uvelike može zahvaliti upravo ekipi koja fotka svoju hranu. Tijekom godina smo tako mogli vidjeti razne trendove u industriji pripreme namirnica, a najnoviji je pravi #FoodPorn teškaš: cvjetni aranžmani!

Istina, modeliranje hrane kako bi podsjetila na cvjetove jest nešto što se u kulinarstvu koristi nekoliko stotina godina, a iako je donedavno bilo smatrano reliktom prastarih vremena, izgleda kako sada proživljava novu mladost. Bilo da se radi o voću i povrću, tjestenini ili komadima mesa, svi režu hranu na tanke šnitice koje pak slažu tako da tvore nešto što podsjeća na cvijet ruže ili neke druge biljke. Iako se na prvi pogled možda čini kompliciranim, zapravo je prilično jednostavno, a evo nekoliko primjera kako uistinu zadiviti svoje goste… ili Instagram zajednicu!

A photo posted by mcaskey82 (@mcaskey82) on

A photo posted by Sara DB (@sara.debe) on

A photo posted by Kry Rayne (@kryrayne) on

A photo posted by Zoë (@brunchfullness) on

A photo posted by Olivia (@olilazybones) on

A photo posted by -aLisoN- (@alykhaw) on

A photo posted by Taylor (@trinivegan) on

TAGOVIcvijet cvjetni aranžman dekoracija hrana Instagram kulinarstvo trend

Komentiraj