Lifestyle

Pa da vidimo čija majka crnu vunu prede!

Banner300


Odzvonilo fejk Gucciju i Louis Vuittonu? NEC je stvorio mobilnu aplikaciju koja prepoznaje lažnjake!

Piše , Objavljeno

Nema goreg nego kada na lokalnom stočnom sajmu kupimo najnoviju Jane Birkin torbicu za 32 kune i nakon raspakiravanja shvatimo kako se radi o lažnjaku… e ne’š više!

necRadi li se o lažnjaku ili originalu stvarno nije teško zaključiti: razlika je uvijek u nekoliko tisuća do nekoliko stotina tisuća dolara. Ako vam netko u New Yorku, Pekingu ili Dubravi uleti sa spikom da ima totalno originalnu Hermesovu ili Chanelovu torbicu koje inače koštaju više od života vašega djeteta, ali u ovoj ju ekskluzivnoj prilici možete dobiti za cijenu ćevapa u lokalnoj prćiji, nemojte si zabrijati da ste najsretnija osoba na planeti jer se definitivno radi o lažnjaku. Pravi će to znalci moći prepoznati već po samom izgledu predmeta (drugi je očiti dokaz ako ženska fura “Manolice”, a vozi Golf Duju s probušenim auspuhom), a za nas ostale sada postoji i posebna aplikacija!

nec 3

Japanski tehnološki genijalci iz tvrtke NEC tako su stvorili zanimljiv sustav za identifikaciju originalnih robnih marki koji radi uz pomoć posebnog dodatka za leću kamere smartphone uređaja i pripadajuće aplikacije. Dovoljno je samo uslikati određeni dio odjevnog predmeta (primjerice, patentni zatvarač, šavove, uzorke i slično) i softver će automatski prepoznati radi li se o originalu ili lažnjaku. Sve velike modne face svoje proizvode rade s nekim posebnostima koje se ne mogu kopirati ili to jednostavno nije isplativo, tako da je po tim “otiscima prstiju” lako prepoznati što je što…

nec 2

Osim modnih predmeta, NEC-ova tehnologija može prepoznati lažnjake i u drugim granama privrede, poput strojeva, kućanskih uređaja i šarafa (da, izgleda kako i to postoji), a na našu ćemo se žalost morati još neko vrijeme strpjeti da cijeli ovaj sustav i isprobamo u praksi. Izlazak je najavljen za travanj 2015. godine kada bi trebala biti poznata i njegova cijena, tojest cijena posebne leće za smartphone. Možda nije najkorisnija stvar na svijetu, ali bilo bi zabavno isfurati ovako nešto u neku od popularnih cajkaških jazbina i samo klikati po random djevojkama pa da vidimo kakva je zapravo situacija!

TAGOVIekskluzivna roba elita fejk lažnjak moda NEC; original torbice

Komentiraj