Lifestyle

nemoj me...

Banner300


Ovo je najbolje vrijeme za seks

Piše , Objavljeno

Istraživači su istraživali u novim istraživanjima i došli do šokantnog otkrića!

Ne započinje li nekako ovako svaki super članak? Ok, well…

Mi smo bili dojma da je svako doba dana dobro doba za seks, to jest svaki put kada se imamo priliku seksati znači da je najbolje vrijeme. Ali eto, opet neki tamo istraživači u nekim novim istraživanjima otkrili su nešto drugo.

I sami znamo da naši hormoni imaju znatan utjecaj na naš libido i seksualni život, i jednostavno nekada nam se više, nekada manje hoće. Ili može. No stručnjakinja u sferi muško-ženskih hormona, Alisa Vitti, došla je do zaključka da je najbolje doba dana za seks…

via GIPHY

Tri sata popodne. 

via GIPHY

Zbilja Alisa? Baš je moralo biti u 3 sata popodne kada sav normalan svijet radi? Poprilično smo sigurni da je Alisa ovo izmislila kako bi izbjegla seks s dečkom ili suprugom, ali navodno…

Za žene, ovo je doba kada hormon kortizol dostiže svoj vrhunac, a sa sobom donosi energiju i budnost. Istodobno, muškarci u to doba imaju visoku razinu estrogena, što ih čini “emocionalno prisutnijim” tijekom seksa.

Mi smo nekako bili mišljenja da je bitnija naša fizička prisutnost tijekom seksa, ali eto. Ako se uspijete oboje izvući s posla ili pobjeći na marendu u 3 popodne, možda ćete imati seks na brzaka, ali makar ćete biti “emocionalno prisutni” i hormonalno izbalansirani.

TAGOVIistraživanje seks

Komentiraj