Lifestyle

izazov

Banner300


Počni trpati ovaj “zimski” začin u sve što jedeš ako želiš potrošiti kalorije

Piše , Objavljeno

Mislite da su začini u prošlosti bili skupocjeni samo zato što je od njih hrana ukusnija? Razmislite opet. Mnoštvo začina ima i pozitivne posljedice na zdravlje, a reći ćemo riječ-dvije o jednom posebnom koji je toliko rasprostranjen da zapravo ni nije toliko poseban.

Ovaj začin može biti ključ tvoje preobrazbe u osobu koja nema pivsku (i burgerski i Haribo i nugat) škembu.

Riječ je o cimetu. Ne, nemojte ga suditi po debilnim cinnamon challengeima, ovaj začin vam može pomoći. Bori se protiv mikroba, kontrolira šećer u krvi, ali posjeduje i ulja koja poboljšavaju metabolizam masnih stanica u tijelu.

Svijet pati od krize pretilosti, a znanstvenici na sveučilištu Michigan su otkrili kako sastavni spojevi cimeta potiču nastanak nekoliko gena i enzima koji su povezani s metabolizmom stanica masti.

Cimet se svuda koristi i to već tisućama godina, dodatak cimeta u svakodnevnu prehranu bi mogao pomoći s gubitkom masnih naslaga kojima nitko nije zadovoljan.

Naravno, to ne znači da možeš progutati žlicu cimeta i sjediti čitav dan. Niti da je okej cimet konzumirati u pitama od jabuka i ostalim kolačima.

Kako ga unositi? Preporučamo izbacivanje šećera iz kave (a može i mlijeka) i dodavanje cimeta kao zamjene. Idealna božićna kava – fina cijele godine.

TAGOVIcimet fitness začini

Komentiraj