Lifestyle

Električni Harley

Banner300


Prvi električni Harley-Davidson uopće nije toliko loš, ali je li uistinu potreban?

Piše , Objavljeno

Harley-Davidson nije običan motor, pa čak niti običan brand… Harley-Davidson je institucija! Treba li im u 100-godišnjoj ponudi kultnih motora uistinu i jedan električni?

harley 3

Kada čujete riječ Harley-Davidson, ne pomislite na jedan sasvim običan motor kojim se možete odvesti od mjesta A do mjesta B, već vam na pamet padaju puste ceste unutrašnjosti SAD-a, bradati i tetovirani bajkeri, te čisti, iskonski rock kao način života. Ovi se motori proizvode od 1903. godine i s vremenom su stekli status ikone, svojevrsnog simbola slobodnog duha i življenja života punim plućima. Moćna pila pod nogama, zvuk mašine od kojeg titra srce i cesta… da, Harley-Davidson je jednostavno neusporediv s bilo čime. Ima li uopće potrebe mijenjati stvari, pogotovo nekakvim električnim varijantama?

S obzirom na moderne trendove i stalnu potrebu da se proširi klijentela, Harley-Davidson je odlučio složiti prvi električni motor, prototip nazvan LiveWire. Ova zvijerka još neko vrijeme neće u serijsku proizvodnju, već joj slijedi nekoliko mjeseci turneje po SAD-u i Europi, gdje će motoristi imati priliku isprobati motor i reći svoje dojmove. Za sada su oni prilično dobri, s obzirom da se radi o vjerojatno najradikalnijem zaokretu u povijesti ovog 111 godina starog proizvođača motora, pa tko zna, možda će neke nove generacije zaljubljenika u dvokotačne ljubimce uživati upravo u LiveWireu i njegovim nasljednicima.

harley 2

Kako je to slučaj sa svim električnim vozilima, najveći je problem predstavljao sam motor, odnosno električna baterija, koja je sa svojih 110 kilograma poprilično teška za jedan motor. Zato se trebalo štedjeti na nekim drugim dijelovima, tako da aluminijski okvir teži svega šest kilograma, a aluminijski kotači su jedni od najlakših ikada proizvedenih u toj tvrtki. Pošto električni motor nema potrebe za klasičnim ispuhom, i tu se uštedjelo par kilograma, a dodatni je bonus (kako za koga) znatno agresivniji i futurističkiji izgled.

harley 1

LiveWire ima solidne 72 konjske snage, do stotke povuče za nešto više od četiri sekunde, a maksimalna mu je brzina zadovoljavajućih 150 km/h. Jedna od najvećih mana jest što potencijalni kupci neće moći uživati u prepoznatljivom Harley zvuku, već će se morati zadovoljiti malo jačim zujanjem, ali i ono postaje prilično bučno pri većim brzinama. Eh, slaba je to utjeha… S jednim punjenjem litij-ionske baterije može se prevaliti svega 85 kilometara, a nakon toga slijedi punjenje od 3 i pol sata, što i nije nekakav adut za cijelu onu priču o “slobodi i životu na cesti“.

Harley-Davidson LiveWire – promo:

S druge strane, jasno je da niti jedan pravi zaljubljenik u ovaj klasični američki motor neće željeti niti prismrditi LiveWireu, tako da su potencijalni kupci jedino mlađa ekipa i bogataši koji se vole isfurati na ovakvim igračkama, dok po nekom predgrađu love komade, tako da je vrlo mudra ideja glavešina iz Harley-Davidsona da ne idu na glavu s ovim projektom, nego da prvo ispipaju puls javnosti. Motor je vjerojatno jako dobra pila, ali svi znamo što je Harley…

TAGOVIbajkeri eletkrični motor harley harley davidson motor motoristi zeleno

Komentiraj