Lifestyle

oh noes

Banner300


Spice up your (sex) life: Što napraviti kada te pomisao na seks s osobom koju voliš ne uzbuđuje kao nekad

Piše , Objavljeno

U svakoj dugogodišnjoj vezi dođe do trenutka kada  seksualni život jednostavno postane malo manje uzbudljiv. Vremena kada niste mogli dočekati doći kući (a nekad i niste) kako biste skinuli robu sa sebe zamijenili su zagrljaj i poljubac za laku noć?

Ništa neobično niti zabrinjavajuće, dok god ste sigurni da ljubav među vama i dalje postoji. No ovo ne znači da je zauvijek gotovo s vašim seksualnim životom i da ste zauvijek osuđeni samo na spoonanje.

Ako je u krevetu zahladilo i jedno od vas ili oboje ste nezadovoljni trenutnom situacijom, ovi savjeti bi vam mogli pomoći da vratite vaš mojo.

  1. Razgovarajte otvoreno i iskreno

Znamo, zvuči zabavno kao da ti je netko rekao da si počupaš svaku dlaku s tijela pincetom. Ali što sve radimo radi sek…, ovaj, ljubavi.

Često pravi problem nije u tome što se ne seksate – to je samo simptom nekog drugog problema u vezi. Možda jedan (ili oboje)  doživljavate mnogo stresa, ili se netko od vas osjeća manje seksi nego inače zbog problema s izgledom tijela. Što god da je, nećete biti u mogućnosti doći do korijena, ili pronaći rješenje, dok ne sjednete i iskreno razgovarate.

Svaka veza ima problema, a ako taj problem uzrokuje nedostatak seksa, rješavanjem prvog problema, riješili ste i drugi.

2. Probajte nove stvari

Ukoliko je u vezi došlo do nedostatka seksa, a ne radi se ni o jednom konkretnom problemu (znate jer ste već obavili prvi korak), najvjerojatnije se radi o tome da ste se zasitili. Koliko god ovo ružno zvuči i na početku je možda teško prihvatiti, događa se svima i skroz je normalno da te partner/ica ne uzbuđuje jednako nakon 5 godina kao što je i prvi dan.

Kao i kod svega, tako i kod seksa, uzbuđujemo se oko stvari koje su nam nove i drugačije. Možeš voljeti svoj posao najviše na svijetu, ali ako svaki dan radiš istu stvar, na istome mjestu i s istim ljudima, šanse su da nakon već par mjeseci nećeš imati isti entuzijazam. Rutina nije sexy ni uzbudljiva. Nove stvari jesu.

Parovi koji se vole i u zdravim su vezama iskreno će razgovarati o tome i neće uzbuđenje tražiti u nekome drugome, iako nažalost mnogi to rade radije nego da partneru kažu da ih više ne privlači jednako, smatrajući to izdajom. Oh, the irony. 

Ako se radi o tome da ste ušli u rutinu gdje je svaki seks isti i više vas ne uzbuđuje kao ranije- vrijeme je za promjene. U krevetu i van njega. Uvedite u vašu seksualnu rutinu ponešto novo. To može biti bilo što, od najjednostavnijih stvari kao što je lagana promjena izgleda, novo seksi donje rublje ili weekend getaway. Možda je to i zajednički odlazak u sex shop i kupnja seksualne igračke koju ćete dovesti u krevet. Nije bitno o čemu se radi dok ste god oboje on board. 

3. Probajte terapiju za parove

Ukoliko ne možete riješiti problem ni na jedan od ova dva načina, možda je vrijeme da razmislite o zajedničkoj terapiji. Iz nekog razloga kod nas se na odlazak kod psihijatra ne gleda jednako kao i na odlazak zubaru, iako bi po svim standardima i svakoj logici trebalo. Odlazak psihologu je nešto što je u drugim (razvijenijim) zemljama uobičajena pojava te je često pokriveno i osiguranjem ( ne samo u slučaju da imate psihičkih  smetnji kao što je slučaj kod nas).

Ako nemate nikakvo iskustvo s terapijom, na prvu se može činiti pomalo zastrašujuće, ili kao znak da je odnos na neki način neuspješan. Međutim, ako se rutinski osjećate frustrirano, povrijeđeno ili beznadno oko svog seksualnog života, morate shvatiti da se suočavate s ozbiljnim problemom u odnosa, te da će samo ozbiljan pristup moći riješiti stvari.

 

Shvatiti da ste zapeli u seksualnoj rutini je težak trenutak, ali što god radili, ne paničarite i ne pretvarajte se da problem nije tu. Ako ste voljni biti otvoreni, iskreni i proaktivni u vezi s tim problemom, uz trud i pravilni pristup, možete u potpunosti revolucionirati svoj seksualni život

TAGOVIproblemi u krevetu rutina seks

Komentiraj