Stil

Banner300


Tehnologijom do mišića: fitness trackeri za svakoga

Piše , Objavljeno

Zašto ne iskoristiti sve blagodati tehnologije kako bismo postali najbolja moguća verzija sebe?

Da, znamo da možete svoje aktivnosti pratiti smartphoneom, ali svatko kome je smartphone jednom ispao usred sessiona džogiranja – zna kako veliki mobiteli nisu najsretnije rješenje za praćenje fizičke aktivnosti.

Screenshot_31

Možda vam funkcionalnost fitness trackera nije dovoljna pa poželite pametan sat, ali oni su znatno skuplji upravo zbog dodatnih mogućnosti i povezivosti sa smartphoneima. I dalje imaju ekran za koji bismo se brinuli prilikom trčanja na pljusku. Zato – preporučamo fitness trackere. Ili GPS sat ako ti je primarna aktivnost trčanje.

Filozofija iza fitness trackera?

Prvo jedna vrlo ljudska. Ako iskeširaš nekoliko stotina kuna za fitness tracker, vjerojatno nećeš ostaviti uređaj da skuplja prašinu, a želiš i promijeniti svoje navike. Praćenje fizičke aktivnosti (i sna) će sanjarenje o zdravom načinu života i atraktivnijem tijelu učiniti stvarnijim upravo zbog kvantificiranja podataka pa ćeš znati gdje griješiš i čega trebaš više.

Trackeri nisu savršeni, ponekad micanje zglobova registriraju kao korak, ali svake sezone postaju sve bolji. Nije ni važno savršenstvo, važna je aktivnost.

Ako te tehnologija može motivirati, otvori novčanik za jedno od ovih čuda.

Fitbit Blaze

simple.b-cssdisabled-png.h6a08b09d472d5b79ec8471d93e76d636

Fitbit Blaze izgleda odlično, ima display u boji, a vrlo je jednostavan za korištenje. Mana mu je što ne prati rad srca za intenzivne i zahtjevne vježbače, a nema ni ugrađen GPS. Baterija mu traje danima (kaže “5”) što je idealno za aktivne ljude jer oni nemaju vremena sjediti svaki dan i čekati dok se fitness tracker napuni.

Fitbit aplikacija rastura.

Cijena: 229 eura

Misfit Shine 2

Misfit je među prvima napravio privlačan fitness tracker koji nije plastično ruglo i nazvao ga je Shine. Shine 2 donosi sve dobro što je odlikovalo prvu verziju – uz nove funkcije. Baterija traje jako dugo, a među ostalim trackerima se ističe i točnošću podataka.

Screenshot_26

Postoji i jeftinija – plastična verzija nazvana Flash (30$), ali su se korisnici bunili kako nije ni blizu Shineu, kako narukvica puca sama od sebe te kako Flash nije vodootporan iako marketing tako jamči. Treba ostati uz Shine 2.

Cijena: 100 dolara

Microsoft Band 2

Screenshot_27

Ako trebate fitness tracker za trčanje – nemojte tražiti dalje od Microsoft Banda dvojke. Odličan ekran, 11 senzora, notifikacije, vjerojatno najmoćniji “dedicated” tracker na popisu uz Fitbit Surge. Bateriju ćete morati često puniti, ali moćne stvari zahtijevaju goriva. Ni The Rock ne jede salatu svakih par dana, svaki dan mu treba “džusa”.

Cijena: 180 funti

Garmin vivosmart HR

collage

Garmin vivosmart HR je u istoj klasi kao Fitbit Charge HR, a za istu cijenu nudi malo više mogućnosti. Ima veći ekran od Fitbita, touchscreen je odličan, vodootporan je do dubine od 50 metara (pa ga se može i u bazen), a jako je točan, bez obzira na to što mu nedostaje GPS. Garmin je također uspio utrpati sve moguće notifikacije u vivosmart pa ćete tako vidjeti pozive, poruke, mailove i notifikacije društvenih mreža. Ono što je nama najvažnije je svakako upravljanje glazbom pomoću trackera.

vivosmartova aplikacija Garmin connect malo zaostaje za Fitbitovom, ali updateova ima dovoljno često i vjerujemo kako će se Garmin connect poboljšati.

Cijena: 150 dolara

Xiaomi Mi Band Pulse

xiaomi

Ova fitness narukvica je dostupna i izvan Kine. Tracker je jednostavan, bolesno jeftin i dolazi u šarenim bojama, a u jeftino pakiranje je nekako natrpano i praćenje pulsa. Ako vas brine to što ponekad micanje zgloba zamijeni za korake – skinite ga dok tipkate na računalu ili igrate neku od najnovijih igara. Ako kupujete svoj prvi fitness tracker i niste sigurni koliko ćete ga koristiti – možete pokušati sa Pulseom. Samo imajte na umu da vašu aktivnost prikaže u malo boljem svjetlu nego što to ona uistinu je.

Cijena: 25 funti

Jawbone UP3

up3

Kažu “pionir”. U pravu su. Jawbone je među prvima ponudio fitness tracker pristupačan običnim smrtnicima, a i dizajn nije bio loš. UP3 izgleda više kao nakit nego kao gadget pa će se možda više svidjeti damama, ali u čistoj crnoj je sasvim ok izbor i za dlakavi zglob.

Cijena: 100 dolara

Garmin Fenix 3

Screenshot_30

Paaaa… Fenix trica nije baš samo tracker, on je skup i vrhunski sat za sportaše. Garmin nije Garmin bez GPS senzora, a može pratiti trčanje, bicikliranje, plivanje, planinarenje, snowboardanje i skijanje. Ono što nas je posebno zadivilo je mogućnost loadanja mapa na sam sat – čisto da se ne izgubite u šumi i da vas ne napadnu vukodlaci.

Ako ti je cilj odraditi triatlon ili nešto drugo za što su potrebna gigantska muda i mentalni sklop nadčovjeka – Fenix pomaže.

Cijena: brutalnih 500 dolara, ali sasvim opravdano

Motorola Moto 360

moto

Ajde, ajde… Ovo je pametan sat, u cjenovnom rangu je s nekim fitness trackerima – ali morate posjedovati telefon kojem je mozak Android. Ono što Moto 360 izdvaja od ostalih pametnih satova je konstantno praćenje pulsa. A što to znači? Realnija slika o potrošenim kalorijama. Ne prati faze sna (a san je također važan dio zdravog načina života) i morate ga puniti svaki dan, ali od svih pametnih satova na tržištu – preporučamo ovaj.

Cijena: 150 dolara

I koji ste izabrali?

TAGOVIfitness fitness tracker sat stil

Komentiraj