Lifestyle

naučio si trik

Banner300


Trik kojim profesionalni sportaši održavaju težinu i kontroliraju porcije

Piše , Objavljeno

Fotka Roy Hibberta: Keith Allison

Ako još uvijek pokušavaš izgubiti “nesretno” nakupljene kilograme od božićnih blagdana iako je ljeto već neko vrijeme, potrebno je napasti nekoliko stvari i to opako i okrutno.

Osim tjelovježbe i stvaranja kalorijskog deficita, potrebno je znati koliko iznosi jedna porcija određene hrane. Ako ti nije napeto pamtiti tablice prehrambenih namirnica, možeš upotrijebiti trik kojim se služe profesionalni sportaši kao što su NBA zvijezde Draymond Green i Kevin Love.

 

Dr. Mike Roussell je nutricionist koji surađuje s NBA košarkašima za koje kaže da su usprkos svojim atletskim sposobnostima potpuno identični običnim ljudima kad je u pitanju prehrana. I oni žele umlatiti tortilla chips kasno navečer i u kušnji su da progutaju deset palačinki sa sirupom tijekom timskog doručka. Iako vježbaju po čitave dane, često su u doticaju s lošom prehranom. Kako bi Roussellovi klijenti izbjegli skupljanje kilograma, on im daje jedan vrlo jednostavan trik.

Zamisli da ćeš isti obrok imati za dva sata.

Ako osjećaš da nikako ne bi mogao pojesti isti obrok za dva sata, porcija ti je definitivno prevelika ili ti je hrana preteška. Naravno, ovo ne znači da moraš isti obrok zapravo pojesti za dva sata, ali ovaj trik bi ti mogao pomoći da poboljšaš svoju prehranu i kontrolu porcija.

Za više fitness inspiracije – slijedi Mikea Rousella na Instagramu.

TAGOVIfitness hrana košarka sport

Komentiraj