Lifestyle

Šaprač crnim propetim konjima

Banner300


Upoznajte facu koja je vozila sve Ferrarije

Piše , Objavljeno

Gdje ćeš naći bolji posao od toga da dnevno par sati moraš isprobavati Ferrarije?! Nebitno radi li se o Ferrarijevim pistama, ulicama prekrasne Italije ili odredišta koje vam bez veze padne na pamet.

Dario Benuzzi je jedna od najvažnijih ikona u Ferrariju. Upoznajte čovjeka koji je vozio i koji je zaslužan za svaki Ferrari u zadnjih 40 godina!

Fotka: Ferrari Magazine

Fotka: Ferrari Magazine

Rođen je 1946. u mjestu Vignola. Dario je kao rođeni Talijan u firmu u Modeni došao 1971. godine gdje je krenuo kao automehaničar, no nedugo nakon toga postao je testni vozač. Počeo je od automobilskih klasika kao što su Ferrari Dino 246 GT i tako je nastavio sve do zadnjih modela poput FF i LaFerrari. Službeno čovjek s najboljim poslom. Evo naježio sam se dok ovo pišem!

Zahvaljujući svome znanju ostao je testni vozač do dan danas i upravo zahvaljujući njemu Ferrari se može pohvaliti modelima takvima kakvi jesu. Dovoljno je par sati provozati neki od modela i gospodin Benuzzi je znao detaljno prenijeti sve informacije određenog automobila. Od toga kako se auto ponaša na cesti, uočiti pogreške, te koje su prednosti i koje su mane istog. Bez obzira na tehnologiju koja se razvijala (i još uvijek razvija), mišljenje Daria Benuzzija je itekako bitno. Postavke auta se rade onako kako on kaže i misli da je najbolje. Zbilja moraš biti faca da uz takav posao iz snova još i određuješ što ti odgovara, a što ne na modelima poput Ferrari Enzo ili Ferrari FXX. Vau!

fotka 03

Iako je imao priliku isprobati sve Ferrarije i vozao ih satima na dnevnoj bazi, pa čak i uz znanje koje je imao nikada nije htio biti vozač nekih bolida, ili dio momčadi u Formuli 1. Čak je radio na razvojima bolida u Formuli 1. Po rezultatima na Ferrarijevim stazama mogao se mjeriti s nekim od najvećih imena u svijetu utrka. Ali gušti su gušti izgleda. Svoj posao smatra teškim i zahtjevnim. Ja vjerujem da jeste. Svaki puta kada se ne možeš odlučiti koji Ferrari voziti danas, ili sutra. U 40 godina posla je zaslužan za svaki model. Hvala ti na tome dobri čovječe. Iako nikada nisam vozio Ferrari, svaki puta kada vidim jedan sjetit ću se tebe.

fotka 04

Inače ovo je osoba koja je jako malo medijski eksponirana. Iako je ostao vjeran Ferrariju i jedna je od najbitnijih osoba u firmi sve od početka svoga posla za njega se nije puno čulo. U današnjici je odustao od Ferrarijevih cestovnih modela i prebacio se samo na trkaće automobile. Praktički je jednom nogom već u mirovini. Opće poznati Top Gear ga je proglasio osobom godine i bio je jedan od nositelja baklje na Zimskim OI 2006. godine. Nadam se da je baklja virila iz nekog od Ferrarijevih modela.

fotka 05

A za sve ostale, uvijek si možemo naći video na Youtube i pogledati kako čika Dario vozi crvene aute koji nas oduševe čak i kada ih vidimo u minijaturnim izdanjima na policama supermarketa. Za mene je vrijeme da sjednem u žutu Corsu, ‘odjurim’ i zamislim kako divan taj posao mora biti.

TAGOVIferrari

Komentiraj