Lifestyle

nije tesla

Banner300


Vespa uskoro ide u prodaju s prvim električnim skuterom

Piše , Objavljeno

Ako vas pere ekološka svijest, uskoro ćete moći jahati gradom na Vespinom prvom električnom skuteru. Jednostavno nazvana Vespa Elettrica je u pripremi već neko vrijeme, u proizvodnju kreće skoro i na prodaju će biti već u listopadu. Bar za nas Europljane (iako se još uvijek osjećamo kao teži Balkan – jasni su nam svi geografski odnosi, ali eto, razumiješ sigurno).

Baterija se može napuniti za svega četiri sata, a doseg na jednom punjenju će biti 100 kilometara. Ako budete pazili na bateriju, ona će izdržati 1000 ciklusa punjenja – što ti je praktički 10 godina upotrebe, a kapacitet će se tada spustiti na 80 posto baterije. Nije to loše, ali za deset godina vjerojatno planiramo imati neku novu Vespicu. Bilo bi fino da Vespa smisli program zbrinjavanja starih skutera kako bismo bez grižnje savjesti mogli imati i novu Vespu kad stara dodija.

Skuter je tih, to bi mogao predstavljati problem ostalim sudionicima u prometu (jer si ninja), ali Vespa Elettrica dolazi s detekcijom pješaka i ostalih vozila, a nudi čak i planiranje alternativne rute kad je promet zgužvan.

I hibridna verzija će uskoro van.

Za cijenu potpuno elekričnog skutera još ne znamo puno, ali će vjerojatno biti pri samom vrhu Vespa ponude s cijenom od 7000 dolara.

TAGOVIekologija električni motor skuter vespa

Komentiraj