Lifestyle

Mobitel u prstima

Banner300


Zaboravite handsfree, mobilne rukavice su u modi

Piše , Objavljeno

Ako za par mjeseci vidite nekog hipstera kako priča u prste svoje ruke, ne morate se previše začuditi, jer mobilne rukavice bi mogle biti nova moda među cool klincima.

mobilna rukavica

Premda cijenimo kreativnost, potajno se nadamo da neće doći do ovoga, jer hrpu ljudi koji hodaju gradom pričajući u svoj mali prst jednostavno ne bismo podnijeli. Jedva smo se navikli da svakoga tko ima handsfree na prvu ne smatramo shizofrenikom koji razgovara sam sa sobom, a sada nam pod nos guraju ovu mobilnu rukavicu.

Ovaj izum, nazvan ‘Talk to the Hand’, spada u kategoriju ‘kako se toga nitko nije sjetio’, a njegov je tvorac Britanac Sean Miles. Uzeo je vintage Miu Miu i Pineider kožne rukavice, postavio u njih odašiljač i prijemnik, te sve to spojio s Bluetoothom mobilnog uređaja. Tako je dobio ovaj vrlo zanimljivi izum, ali je ujedno poslao i svoju umjetničko-ekološku poruku, kako se starim materijalima može udahnuti nova mladost uz samo malo inventivnosti.

mobilna rukavica

Njegov projekt biti će službeno predstavljen tokom srpnja na izložbama diljem Britanije, a dolaziti će u dvije boje: rozoj i bijeloj. Ako ste pomislili da je ovo nekakva jeftina trash glupost, iznenaditi će vas cijena od čak 1.000 funta po komadu (otprilike 9 tisuća kuna), što ovaj bizarni modno-tehnološki accessory čini ne samo nepotrebnim, nego i krajnje skupim. Ipak, Miles ne isključuje mogućnost masovne proizvodnje ako se ljudima svidi prototip, tako da još ima šanse da vidimo neku od naših posvuduša kako se šepuri gradom sa svojim prstomobitelom. I dobro se nasmijemo.

TAGOVIbizarni izum izum mobilna rukavica Mobiteli smartphone

Komentiraj