Lifestyle

jedna za palog brata

Banner300


Zapeo si u frend zoni? Par savjeta kako da iz nje čim prije izađeš

Piše , Objavljeno

Frend zona je ona zona u kojoj nada umire umjesto da se stvara. Frend zona je noćna mora u kojoj su se našli mnogi muškarci iz raznih razloga. Možda je to zato što joj nisi imao hrabrosti prići pa si glumio prijatelja i na kraju si to i ostao. Možda si tek kasnije razvio neke romantične osjećaje prema staroj prijateljici? Kakav god scenarij bio, frend zona nije crna rupa te postoje načini da iz nje izađeš. Ako smatraš da se i sam nalaziš u toj nezahvalnoj situaciji, čitaj dalje…

Smanji prijateljsku vibru, a pojačaj flertovsku

Ako ispred osobe s kojom još nisi bio intiman podriguješ i prdiš, velike su šanse da nikada ni nećeš biti. Ovakvo ponašanje je dozvoljeno pred najboljim frendovima, članovima obitelji (ako su dovoljno cool) i u čvrstim vezama, točnije pred ljudima s kojima si dovoljno opušten, a ne želiš, ili si ih već vidio, gole. Kao što nećeš prditi na prvom dejtu ispred cure koju pokušavaš osvojiti, tako ne bi trebao ni ispred prijateljice s kojom želiš biti romantičan.

Poanta je da smanjiš one radnje i ponašanja koje će samo produbljivati tvoj frendovski status, a potenciraš lagani flert. Međutim, ovo ne bi trebao biti dramatičan pomak od vaše trenutne dinamike, već uvođenje laganog koketiranja u vaš odnos. Ideja je povećati seksualnu napetost suptilnim nagovještajima poput dubljih pogleda, slučajnih dodira i ležernih zagrljaja, kao i dvosmislenih komentara. Umjesto da joj kažeš da ima nešto na licu, priđi joj i makni to, povremeno joj reci kako joj nešto lijepo stoji, i … ma znaš već, sigurno si pogledao pokoju romantičnu komediju (naravno, na koju su te natjerale sestra ili bivša). Na taj način možeš primijetiti kako ona reagira i odgovara li jednako na tvoje ponašanje.

Odite na dejt umjesto kod tebe doma

via GIPHY

Razlika između cure koju dejtaš i frendice koju želiš dejtati je ta što ćeš prvu htjeti čim prije dovesti u sobu, to jest pod pokrivač, dok ti frendica stalno visi u sobi, ali ne na način na koji bi ti to volio. Zato je bitno da promijenite vaše susrete iz neformalnih henganja u trenerkama u izlaske koji više djeluju kao spoj. Pozovi je na večeru, obuci se otmjenije nego inače, stavi parfem i ponašaj kao kavalir. Do kraja večere trebala bi shvatiti da izlazak nije bio frendovski već da ste bili na pravom dejtu!

Obrati pozornost na govor tijela

Nadajmo se da na tvoje pokušaje flerta neće reagirati tako da padne u smijeh i pita te zašto se ponašaš tako čudno, što je realna mogućnost ako ste već dugo prijatelji. Ako ništa ne komentira, ne znči da nije primjetila promjenu u tvome ponašanju nego još nije sigurna kako na nju reagirati. Tu pomaže pratiti govor tijela koji može puno otkriti o tome kako se osoba osjeća u određenoj situaciji. Ako joj je tijelo usmjereno prema tebi dok razgovarate – pozitivan znak. Ako drži prekrižene ruke, moguće da radi fizičku distancu između vas -negativan znak.

via GIPHY

Vjerojatno doći do točke u kojoj ćeš morati biti direktan i iskren u vezi svojih misli i osjećaja. Nije se nikada lako stavljati u poziciju da budeš odbijen, a posebice ako je na kocki vaše prijateljstvo koje nakon toga priznanja neće biti isto, bez obzira reagirala ona pozitivno ili negativno. Nažalost  drugog izlaza nema osim ako ne želiš zauvijek ostati u frend zoni i slušati njene priče o drugim tipovima s kojima izlazi što je sigurno gora opcija od te da se izložiš.

Možda ti uzvrati osjećaje, a možda i ne, ali i jedno i drugo je bolje nego glumiti prijateljstvo osobi u koju si zaljubljen, a koja o tome nema pojma i pritom ti priča o drugim tipovima. Don’t be that guy.

 

 

 

 

TAGOVIfriendzone odnosi prijateljstvo