Najjeftiniji botox

Proces nije bajan, ali zato rezultati oduševljavaju! Prirodni botoks koji obećava rezultate

Homemade botoks
Homemade botoks Foto: Gina__cicero
Proces nije bajan, ali zato rezultati oduševljavaju!

Lanene sjemenke su se kroz povijest koristile zbog svojih raznovrsnih zdravstvenih benefita, no malo ljudi zna da se mogu koristiti i u kozmetičke svrhe. Jedan od načina korištenja lanenih sjemenki je priprema domaćeg botoxa za lice. Ovaj prirodni proizvod može doprinijeti hidrataciji, umirivanju kože, poboljšanju njezine teksture, ali i pomlađivanju.

Početni korak u pripremi „lanenog gela“ je pomiješati sjemenke lana s vodom. Za ovaj recept, potrebno je uzeti pola šalice lanenih sjemenki i dodati tri čaše obične vode. Ovaj omjer osigurava pravilno sjedinjavanje tijekom kuhanja i željenu teksturu. Nakon što se sjemenke lana i voda pomiješaju, smjesu treba staviti na vatru i pustiti da prokuha. Prokuhavanje će omogućiti oslobađanje nutrijenata iz lanenih sjemenki te stvaranje gela.

@gina__cicero Flax seed hack we are here for it! There are many benefits of using flax seeds for your skin. @victoria__benitez thanks shuga #flaxseed #flaxseedsgel #natural #skincare #skincareroutine ♬ original sound - Official Lady Venom

Kada se smjesa počne zgušnjavati, potrebno je ugasiti vatru i pričekati da se smjesa ohladi. Ovako osiguravate da gel postigne željenu konzistenciju i teksturu. Nakon hlađenja, smjesu treba dobro procijediti. To se može postići postavljanjem čiste kuhinjske krpe preko prazne posude i filtriranjem smjese. Tako ćete se lagano riješiti sjemenki ili bilo kakvih čestica iz smjese.

Gel treba ostaviti na licu dok se potpuno ne osuši. Ovaj proces može potrajati neko vrijeme, ali rezultati su vrijedni strpljenja. Nakon što se gel osuši, preporuča se isprati lice toplom vodom i nanijeti hidratantnu kremu.