Sitniš

Christopher Nolan postaje najbolje plaćeni redatelj svih vremena nakon ogromne posljednje plaće za Oppenheimera

Christopher Nolan i novac
Christopher Nolan i novac Foto: Denis Makarenko/Shutterstock
Christopher Nolan očekuje pozamašnu isplatu nakon uspjeha Oppenheimera

Christopher Nolan je postao najplaćeniji redatelj svih vremena nakon ogromne posljednje isplate oko popularnog Oppenheimera. Film iz prošle godine prati priču znanstvenika Roberta J. Oppenheimera, kojeg glumi Cillian Murphy, i njegovoj ulozi u razvoju atomske bombe koja je korištena u Drugom svjetskom ratu.
Film naglašava Oppenheimerove vlastite dvojbe oko korištenja bombe i razvoju nuklearnog oružja nakon završetka rata.


Na 96. dodjeli Oscara, Oppenheimer je osvojio sedam nagrada, uključujući i nagradu za najbolji film. Murphy je osvojio Oscara za najboljeg glumca, dok je Nolan osvojio dvije nagrade, uključujući i onu za najbolju režiju.
Tijekom svog govora na prihvaćanju nagrade, Nolan se zahvalio cijeloj glumačkoj postavi kad je rekao "Moram zahvaliti toliko puno ljudi. Najnevjerojatnija glumačka ekipa, Matt [Damon], Robert [Downey Jr], Emily [Blunt], Florence [Pugh], toliko mnogo drugih, svi su bili odlični, predvođen nevjerojatnim Cillianom Murphyjem... ekipom, od kojih su neki večeras nagrađeni. Ne mogu reći dovoljno o nevjerojatnoj ekipi koju smo okupili na ovom filmu.".

Možemo zaključiti kako je sigurno sretan filmom i kako ga je publika prihvatila, a Nolan će biti još sretniji kada se na njegovom računu pojavi zadnja isplatu za Oppenheimera.
Kako nam prenosi Variety, Nolan bi trebao zaradio oko 100 milijuna dolara za režiju najvećeg filma prošle godine. Izdanje izvješćuje da brojka uključuje kombinaciju plaće, pozadinske naknade, rezultate s kino blagajni i bonusa za njegov trijumf na Oscarima.
U snimanje Oppenheimera utrošeno je oko 100 milijuna dolara, a on je postigao ekstremnu popularnost i postao je polovica fenomena 'Barbenheimer'. Proračun od 100 milijuna dolara čini se ogroman, no Oppenheimer je postao iznimno profitabilan, zaradivši nevjerojatnih 958 milijuna dolara diljem svijeta. Tako da je pristojno i fer da Nolanu na račun sjedne i njegov dio.

Želimo čuti tvoje mišljenje – posjeti rubriku "Ubaci u Folder" i odgovori na ovotjedno pitanje!