Mix

Kao da smo tek jučer kupili Redmi Note 10, Xiaomi predstavlja još jaču “jedanaesticu”

redmi-note-11
redmi-note-11 Foto: gizchina.com
O novim Xiaomijevim mobitelima iz linije Redmi Note se nije čulo previše, ali su iscurile informacije od navodno pouzdanih izvora.

Trebali bi stići na tržište za Dan samaca, legendarni “Singles Day” (11.11., kužiš foru?).

Izvor je na društvenoj mreži Weibo podijelio specifikacije, među svim ovim čudnovatim simbolima možeš prepoznati važne specifikacije. Ili samo čitaj dalje.

redmi-note-11 Weibo xiaomi Foto: Weibo

Redmi Note 11 Pro je najjači, dolazi s OLED ekranom s brzinom osvježavanja od 120Hz. Jeftinija Pro verzija će biti dostupna u kombinaciji 6 gigabajta radne memorije i 128 gigabajta prostora za pohranu podataka (250 dolara), a skuplja verzija stiže u kombinaciji 8 gigabajta radne memorije sa 128 ili 256 gigabajta prostora za pohranu podataka. Te skuplje i nešto jače Pro verzije će koštati 280, odnosno 310 dolara. Na papiru nam se sviđa i stavka “JBL stereo zvučnici”, ali gotovo uvijek biramo opciju slušalica kada konzumiramo zabavan sadržaj.

Procesor je MediaTekov Dimensity 920. Lagat nećemo da znamo što to znači jer se s Dimensityjima nismo previše susretali dosad, ali Redmi Note linija je već dugi niz godina sigurna oklada za kvalitetan i jeftin shopping.

redmi-note-11 note-11 Foto: gizchina.com

Redmi Note 11 bez oznake Pro ima LCD display umjesto OLED-a, ali je brzina osvježavanja ista – 120Hz. I procesor je nešto slabiji – Dimensity 810. Baterija je također 5000 mAh – zbog čega i volimo Xiaomijeve velike pametne telefone. Doći će u dvije verzije – jeftinija će stajati oko 185 dolara i ima 6GB RAM+128GB za pohranu podataka, a skuplja vrzija će stajati 250 dolara i ima 8GB+128GB za pohranu podataka. Za tu cijenu bismo mi radije uzeli najjeftiniji Pro model.

Čini nam se da Xiaomi ima još jedan hit, pogotovo za manje razvijena tržišta. Ako nas pitaš – mi ne bismo više nikad za mobitel dali više od 2999 kuna, a ove verzije se mogu pronaći i za manje. Kvalitetan Android uređaj sa svim što trebaš za svakodnevne operacije. Shoutout Redmi diviziji!