Mix

Najnovija iPhoneova značajka može klonirati vaš glas

Nova značajka na iPhoneu
Nova značajka na iPhoneu Foto: Canva
Najnovija značajka Apple-ovih uređaja, iPhone i iPad, nije omiljena među korisnicima društvenih mreža te ju mnogi smatraju pomalo jezivom. Prije nekoliko mjeseci tvrtka Apple, najavila je postavljanje nove značajke na svoje uređaje, koja se zove „Personal Voice“.

Pomoću mogućnosti Personal Voice, korisnici mogu stvoriti sintetizirani glas koji zvuči poput njihovog, čitanjem petnaestominutnog nasumičnog teksta.

Još u svibnju ove godine, u razgovoru s medijima, predstavnici ove tvrtke objasnili su kako će nove značajke funkcionirati te su najavili dodatnu funkciju Live Speech koja korisnicima omogućuje da utipkaju ono što žele reći kako bi to uređaj mogao izgovoriti naglas.

Nove govorne postavke stvorene su u svrhu „podrške milijunima ljudi diljem svijeta koji ne mogu govoriti ili koji su s vremenom izgubili sposobnost govor“, prenosi aibusiness.com.

„Uvijek smo vjerovali da je najbolja tehnologija ona koja je stvorena za svakoga. Danas smo uzbuđeni što možemo podijeliti nevjerojatne nove značajke koje se nadovezuju na našu dugu povijest stvaranja pristupačne tehnologije, tako da svatko ima priliku stvarati, komunicirati i raditi ono što voli“, rekao je Tim Cook, izvršni direktor Applea.

Iako su prednosti ove tehnologije neupitne te ih mnogi smatraju korisnima, neki korisnici društvenih mreža opciju Personal Voice, ipak smatraju jezivom i nepotrebnom.