Mix

Neočekivan filmski hit skinuo Indianu Jonesa s prvog mjesta gledanosti u kinima!

insidious indy
insidious indy Foto: Youtube Screenshot
Kakvo ljetno iznenađenje u kinima! Peti nastavak u franšizi horora Insidous je skinuo s trona peti nastavak iz franšize o avanturistu i arheologu Indiani Jonesi.

Očito je 32,6 milijuna dolara u bilo dovoljno kako bi Insidious nadmašio Indianu Jonesa.

Indy je zaradio svega 26,5 milijuna dolara u drugom vikendu prikazivanja te tako skliznuo na drugo mjesto. Insidious: The Red Door je tako neočekivano zasjeo prvo mjesto zarade u američkim kinima. Disney i Indy će sigurno tugovati, Disney sve češće roni, ali imaju toliko novca i čitavu mašineriju da smo sasvim sigurni da će pronaći način da se izvuku nakon ovakvih promašaja. Promašaji ne govore toliko o kvaliteti samih filmova koliko o zasićenosti publike i, potencijalno, marketinški neiskorištenim prilikama.

Ako gledamo globalno, peti nastavak Insidiousa je zaradio 64,05 milijuna dolara tijekom vikenda.

Reakcije kritičara na Insidous: The Red Door su podijeljene, ali publika ne laže, interes je velik — baš kao i broj jumpscareova u samom filmu.

Što se tiče Indiane Jonesa, film je pobjednik vikenad ako gledamo međunarodne blagajne, ali je razlika mizerna. Indy je zaradio 31,8 milijuna dolara, a Insidous 31.4. I to su zasad samo projekcije, još ima vremena da se stvarno zbroje sve zarade te da Insidous nadoknadi ovih nekoliko stotina tisuća dolara.

Sound of Freedom je drama temeljena na istinitoj priči koja prati brata i sestru koje su oteli trgovci ljudima. Zauzela je treće mjesto u svom premijernom vikendu s prodajom ulaznica od 18,2 milijuna dolara. Elemental (9,6 milijuna dolara) i Spider-Man: Kroz Spider-Verse (8 milijuna dolara) su se smjestili na četvrto i peto mjesto zarade.