Mix

Novi akcijski triler s Liamom Neesonom, opako podsjeća na Speed!

Retribution Liam Neeson naslovna
Retribution Liam Neeson naslovna Foto: Youtube Screenshot
Zašto se još uvijek čudimo kada pričamo o Liamu Neesonu kao akcijskoj zvijezdi? Lik je bio Qui Gon Jin, Jedi koji nam je podario najbolju borbu u povijesti Star Warsa, glumio je i Ras Al Ghula u Batman Begins, a Taken je pušten u kina sada već davne 2008. godine. Trebali smo se već naviknuti na ovu njegovu akcijsku renesansu.

Liam Neeson se vraća. Retribution je njegov najnoviji film, a neodoljivo nas podsjeća na Speed s Keanuom Reevesom i Sandrom Bullock.

Neeson glumi Matta Turnera, oca dvoje djece koji jednog jutro prima misteriozni poziv. I to na mobitel koji nije njegov već mu je bio skriven u automobilu. U autu pod njegovim sjedalom se nalazi bomba. Ako Matt izađe iz auta, bomba će ubiti njega i njegovu djecu.

Rekli smo vam da zvuči poznato. Matt mora slijediti naredbe, a saznat ćemo i kako je postao meta.

Smeta nam što smo jedan veliki plot twist saznali u traileru, ali to tako biva s ovakvim filmovima.

U filmu glume Liam Neeson i Matthew Modine, a dolazi u kina 25. kolovoza 2023. godine. Tada ljetna sezona već polako jenjava pa je očito kako studio nije htio riskirati protiv nekih većih filmova koji izlaze ranije.

Iza filma stoji Lionsgate koji nam je podario i franšizu John Wick pa se možemo nadati kako će u pitanju biti jeftin, ali dobar akcijski triler.