Mix

Novi album Travisa Scotta ruši prijašnji rekord. Preko mjesec dana prvi je na Billboardovoj ljestvici

reper travis scott prilikom nastupa
reper travis scott prilikom nastupa Foto: hurricanehank/Shutterstock.com
Novim albumom ‘Utopia’ nadmašio je prijašnji hit album ‘Astroworld’ kao jedini njegov album koji je proveo nekoliko tjedana bio na prvom mjestu Billboardove ljestvice Top 200.

Albumu je pomogla promotivna ponuda na Travisovoj službenoj web stranici, koja je vinilnu verziju albuma ponudila po promotivnoj cijeni od 5 dolara, umjesto prijašnjih 50 dolara. To potvrđuje i brojkama, koje prenosi Complex, jer od 92.000 prodanih albuma, 89.000 su bili na vinilu.

Scott je također dobio veliko priznanje jer je Utopia postala prvi rap album, u posljednjih pet godina, koji je svoja prva četiri tjedna proveo na prvom mjestu Billboardove ljestvice 200. Posljednji album koji je to uspio bio je Drakeov Scorpion, 2018., koji je na prvom mjestu proveo pet uzastopnih tjedana.

Travis je izdao i 75-minutni film naziva Circus Maximus koji je objavio s albumom Utopija. Uz glazbu s albuma, film uključuje doprinose Harmonyja Korinea, Nicolasa Windinga Refna, Gaspara Noea i Kahlila Josepha, koji su svaki režirali glazbene spotove “Hyaena”, “Sirens”, “Modern Jam” i “Delresto (Echoes)” s Beyoncé, koji su uz cijeli film, objavljeni i kao pojedinačni vizuali .