Mix

Novi film Denzela Washingtona popularan na kino blagajnama! Ovako stoje najpopularniji filmovi ljeta

najava Trilera Denzela Washingtona The Equalizer 3
najava Trilera Denzela Washingtona The Equalizer 3 Foto: YouTube screenshot/SonyPicturesEntertainment
Triler Denzela Washingtona, „The Equalizer 3“, debitirao je na vrhu box office ljestvice sa zarađenih 34,5 milijuna dolara tijekom vikenda.

Film je dodao i 26,1 milijun dolara zarade na međunarodnim kino blagajnama, što znači kako je ukupna zarada, ovog vikenda, 60,6 milijuna dolara, prenosi nam numbers.com. Brojke su gotovo iste kao kod prethodnika, orginalni „The Equalizer“, iz 2014., debitirao je s 34 milijuna dolara, a „The Equalizer 2“, iz 2018., zaradio je 36 milijuna dolara.

Prva dva filma, također redatelja Antoinea Fuqua, uspjela su premašiti gotovo 200 milijuna dolara na globalnoj razini, a „Equalizer 3“, koji su sufinancirali Sony, TSG i Eagle Pictures, koštao je 70 milijuna dolara, a sličan cilj žele ostvariti do kraja prikazivanja, kako nam prenosi today.com.

Kako na kino blagajnama stoje popularni filmovi?

Kako se ljeto bliži kraju, prihodi od ulaznica, u SAD-u, dosegnuli su 4 milijarde dolara prvi put u eri od pandemije. Značajna prekretnica bila je moguća zbog neočekivano velikih hitova poput komedije Grete Gerwig “Barbie” koja je, ovog ljeta, film s najvećom globalnom zaradom od 1.36 milijardi dolara. “Oppenheimer” je daleko nadmašio očekivanja s 850 milijuna dolara globalne zarade, prenosi nam Variety.

.

Neki od hitova ovog ljeta su Sonyjev animirani Spider-Man: Across the Spider-Verse, Disneyjev i Marvelov, Guardians of the Galaxy Vol. 3, remake The Little Mermaid i akcijski triler “Sound of Freedom” predvođen Jimom Caviezelom. Ti su blockbusteri pomogli nadoknaditi promašaje poput DC-jeve adaptacije superheroja The Flash i Disneyjev remake Haunted Mansion.