Mix

Profesionalna čistačica podijelila tri savjeta kako znati je li iznajmljeni apartman zaista čist

muškarac čisti ispred ulaza u zgradu
muškarac čisti ispred ulaza u zgradu Foto: unsplash.com
Predstavnik Airbnba, za Insider, je rekao kako tvrtka od domaćina očekuje „visoke standarde, uključujući čistoću“, a „domaćini koji krše standarde čišćenja mogu biti podvrgnuti upozorenjima, suspenzijama i, u nekim slučajevima, ukidanju računa“. Upravo zbog održavanja standarda čistoće, apartmani zapošljavaju čistaće pa tako, prema Insideru, profesionalna čistačica Airbnb-a Diana Cruz, otkako je prije pet godina dala otkaz u uredu, dane provodi pazeći da su apartmani čisti i uredni, prije nego što se prijave gosti.

Diana Cruz, zajedno sa suprugom, trenutno ima oko 10 klijenata, svakog s dvije ili tri nekretnine, a svoje je iskustvo u čišćenju podijelila kroz tri savjeta koje bi mogle ukazivati ​da apartman nije čist, koliko bi trebao biti.

Obavezno provjerite plahte

“Čim stignete, pogledajte plahte”, rekla je Cruz za Insider „Lako možete reći mirišu li čisto ili izgledaju prljavo.“

Cruz kaže da je čista posteljina jedna od najvažnijih stvari za osiguravanje izvrsnog boravka na Airbnbu. Domaćinima preporučuje da imaju ormar napunjen čistom posteljinom, kako bi čistači mogli brzo namjestiti krevet, bez čekanja na pranje rublja.

Pogledajte ispod kreveta

Nekima je prostor ispod kreveta skladište za prašinu i stvari koje smo previše lijeni pravilno pospremiti, ali prljavi pod ispod kreveta u Airbnb-u je zabranjen.

muškarac čisti ispred ulaza u zgradu čistačica gleda ispod kreveta Foto: Folder.hr

Kad ste već u spavaćoj sobi i provjeravate posteljinu, Cruz govori da biste trebali pogledati ispod kreveta. Tako će te vidjeti je li čistač bio usredotočen na detalje i koliko je temeljito očišćen ostatak Airbnba.

„Pronaći stvari, poput boca, čarapa i slično, ispod kreveta ogroman je red flag“, rekla je Cruz.

Zavirite u tuš kabinu

Naposljetku, pregledajte tuš u kupaonici, što je, kako ističe Cruz, jedna od stvari na koje svaki čistač treba obratiti dodatnu pozornost.

muškarac čisti ispred ulaza u zgradu fotografije kupaonice s tuš kabinom Foto: unsplash.com

Cruz, kao dobar pokazatelj da Airbnb vjerojatno nije čist kao što bi trebao biti, ističe primjer dlaka u slivniku kabine i ostataka šampona, regeneratora ili gela za tuširanje na polici u kabini.

Ova tri jednostavna savjeta trebala bih vam pomoći utvrditi jeste li dobili ono što ste i platili, a pružateljima usluga pokazati standard kojeg se trebaju pridržavati.