Mix

Puno ljudi priča kako je Coca Cola u McDonaldsu najukusnija. Ima li istine u tome?

pexels-luis-rosero-5679547
pexels-luis-rosero-5679547 Foto: Luis Rosero / Pexels
Koliko puta ste samo čuli, a možda i sami rekli, kako Coca-Cola iz McDonaldsa ima najbolji okus? Možda ju čak i pozicionirate iznad Coca-Cole u prepoznatljivoj staklenoj boci ili limenci. O plastici nećemo pričati.

Je li okus Cole iz McDonaldsa samo dobro podvaljena priča koja se ustalila u narodu ili tu stvarno ima nešto?

Coca-Cola koja se poslužuje u McDonald’su stvarno ima drugačiji okus i neki kažu da je bolja od Coca Cole iz drugih fast-food restorana, ali čak i trgovina. Ovaj članak nije prodajnog karaktera, mi bismo bili najsretniji kada bi Coca Cola bila jednako ukusna i u KFC-u i Burger Kingu, a i kad bi Ikea imala pravu Coca Colu umjesto neke švedske verzije. Eto, spomenuli smo dovoljno konkurencije kako bi bilo jasno da ovo nije sponzorirani članak.

Ako želite saznati detaljnije što se događa s Macovom Colom, pogledajte video.

Kako smo saznali u videu, nekoliko faktora utječe na ovaj jedinstven okus. McDonald’s ima poseban sporazum s Coca-Colom, još od davnina, a postoji čak i poseban odjel koji osigurava dosljednost u posluživanju napitaka.

Fontane sa sokovima koje se miješaju u trenutku točenja, imaju svježiji okus u usporedbi s prethodno miješanim sokovima. McDonald’s nastoji da njihova Coca-Cola ima svjež i dosljedan okus na svim lokacijama. Koriste točno određeni omjer sirupa, unaprijed rashlađeni sirup i vodu, hladnjake za pića, a upravljaju i omjerom leda i sirupa kako bi održali željeni okus.

McDonald’s također ima sofisticiran sustav za pohranu i doziranje Coca-Cole, filtriranje vode koja se koristi te koristi malo šire slamke kako bi poboljšali iskustvo pijenja i savršenu “gaziranost” soka. Odabir materijala za čašu, poput plastificiranog kartona (sorry, kornjače!), pomaže zadržati ugljični dioksid.

Čini se da ova priča drži Coca Colu vodu!