Mix

Što se čeka? Gradić nudi 30 tisuća eura svakome tko bi se doselio tamo

Pressice
Pressice
Provincijski gradić Pressice, koji se nalazi u jednom od najjužnijih dijelova Italije, pokušava oživjeti svoje povijesne ulice pa zainteresiranima nudi 30.000 eura potpore za kupnju gradske rezidencije u koju bi se zatim uselili, prenosi New York Post.

U povijesnom središtu ima mnogo praznih kuća izgrađenih prije 1991. u kojima bismo željeli ponovno vidjeti stanovnike, rekao je lokalni vijećnik Presicce Alfredo Palese.

Dodao je kako je šteta svjedočiti polaganom pražnjenju njihovih starih četvrti punih povijesti, prekrasne arhitekture i umjetnosti.

San snova? I još u zemlji dobre pizze?

Ova i više nego povoljna ponuda nije još zapečaćena, ali više informacija i prijavnice na ponudu bit će tijekom idućih par tjedana dostupne na stranici gradske vjećnice Pressicea.

Pripremite Google translate jer engleski na toj stranici nije opcija. Zato ih i volimo.

Kvalifikacije će uključivati ​​kupnju nekretnine izgrađene prije 1991. i postajanje stanovnikom Presiccea. Kuća od 150 metara kvadratnih pritom će koštati oko 25.000 eura.

“Ponudit ćemo do 30.000 eura ljudima koji su voljni doseliti se ovamo i kupiti jedan od ovih napuštenih stanova”, tvrdi Palese. “Ukupna sredstva bit će podijeljena na dva dijela: dijelom će ići na kupnju stare kuće, a dijelom na njezino preuređenje, ako bude potrebno.”

Dakle, što ti više treba? Imaš riješeno stambeno pitanje, ako radiš remote… dvije riječi su dovoljne: jug Italije. Jug. Italije.

Novac dolazi od spajanja sa susjednim gradom Acquarice još 2019., što je rezultiralo dodatnim financiranjem i ukupnom populacijom od oko 9000 ljudi.

“Nakon spajanja, prema talijanskom zakonu, našem širem području bit će na raspolaganju više javnih sredstava, otprilike milijun eura godišnje u nekoliko budućih godina, a koje namjeravamo uložiti u revitalizaciju stare četvrti,” objasnio je Palese.

Eto, imaš priliku doći u gradić s dugovječnom tradicijom i živjeti u njegovu središtu + uživati u toplini talijanskog juga. Ako to nije dovoljno, ne znamo što je.